 
 
   
Denne opskrift på indbagt kalvemørbrad indeholder et pift af fugl, og er perfekt at gå til, når gæsterne skal imponeres med en klassiker.
Til 12 personer
 
# Ingredienser
20 g smør 
1 afpudset kalvemørbrad (800 g) 
¼ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Fars: 
850 g kalkunbryst i tern (evt kyllingebryst)
2 æg
¼ liter piskefløde 
¼ dl friske estragonblade
2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
100 g spegeskinke i tynde skiver 
1½ dl vand 
 
Estragonsauce:
stegesky fra kødet 
1 liter mornay sauce 
¼ liter mælk eller ¼ liter piskefløde 
2 spsk friske, finthakkede estragonblade 
 
Tilbehør: 
2 kg nye kartofler
1½ kg dampede grønsager, 
fx gulerødder, forårsløg, rødløg og grønne asparges 
 
Drikkevarer: moden rødvin, fx Côtes du Rhône
 
* Tilberedning
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. 
Brun en mørbrad i ca. 2 min, brun den anden i resten af
smørret. 
Drys med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i
køleskabet. 
 
Fars: 
Hak halvdelen af ingredienserne i en foodprocessor ved hurtigste
hastighed i ca. 15 sek. Hak resten af ingredienserne. 
Stil al farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. 
 
Del farsen i 2 portioner. 
Læg en portion fars i en stribe på et stykke bagepapir. 
Læg herpå en mørbrad og en portion fars. 
Pak mørbraden ind i farsen og dæk den med halvdelen af
spegeskinken. 
Løft - ved hjælp af bagepapiret - stegen over på ovnens
rist. 
Klip, så der kun er papir under farsen. 
Læg risten i bradepanden og brun kødet midt i ovnen i 15 min
ved 250 °C. 
Skru ned og hæld vand ved. 
Steg mørbraden færdig ca. 45 min ved 175 °C 
 
Tag "stegen" ud og mål med et stegetermometer
kødets centrumstemperatur. 
Den skal være ca. 60 °C. 
Lad "stegen" hvile tildækket i ca. 20 min. 
 
Estragonsauce: 
Si stegeskyen over i en stor, tykbundet gryde og tilsæt
resten af ingredienserne. 
Bring saucen i kog under omrøring og smag til. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kalvemørbrad
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.