 
 
   
Kalvekotelet er en af
de populære udskæringer blandt danskerne. Her er den bedste opskrift med gode
og nemme råd, hvis du gerne vil have en perfekt middag
(6 pers.) 
 
# Ingredienser
Urteblanding:
50 g daggammelt franskbrød uden skorpe 
25 g blødt smør 
1½ dl små persillekviste 
1 lille fed hvidløg
1 rødløg i kvarte (ca. 50 g) 
½ spsk Dijonsennep 
¼ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Bagte rødløg: 
6 rødløg i kvarte (ca. 300 g) 
25 g smeltet smør 
½ tsk sukker 
 
Kalvekoteletter:
6 kalvekoteletter uden ben (à ca. 150 g)
25 g smør 
½ tsk groft salt 
 
Sauce: 
2½ dl kalvebouillon 
2½ dl Karoline's Sauce Naturel (se alternativ nedenfor)
4 tsk Dijonsennep 
2 tsk saucejævner 
¼ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
evt. kulør 
 
Tilbehør: Kartofler med persilledrys. 
 
* Tilberedning
Bagetid: Sæt fadet med løg i en kold ovn. 
Indstil på 250 °C og bag i ca. 30 min. 
 
Urteblanding: 
Kom franskbrød og de øvrige ingredienser i en foodprocessor.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. eller til løg
og persille er finthakket. 
Sæt blandingen tildækket i køleskabet. 
 
 
 
Bagte rødløg: 
Læg løgene i et lag i et lille, ovnfast fad (ca. 13x24 cm). 
Skær evt. store løg i 1/8. 
Dryp smeltet smør over løgene og drys med sukker. 
Stil fadet på en bageplade og bag løgene nederst i ovnen. 
 
Kalvekoteletter: 
Lad smørret blive gyldent i en pande. 
Brun koteletterne ad 2 gange, ca. ½ min på hver side og ved
kraftig varme. 
Gem stegeskyen. 
Drys koteletterne med salt og dæk dem med urteblandingen.
Læg koteletterne i et ovnfast fad (ca. 17x29 cm). 
Flyt bagepladen med løg op øverst i ovnen efter ca. 20 min. 
Stil fadet med koteletterne ind ved siden af løgene og bag
færdig i ca. 10 min eller 
til overfladen på koteletterne er let gylden 
 
Sauce: 
Kom kalvebouillon i panden med stegesky. 
Bring bouillonen i kog og tilsæt Sauce Naturel og
Dijonsennep. 
Bring atter saucen i kog og kog den ca. 2 min under
omrøring. 
Tilsæt saucejævner, stadig under omrøring, og kog saucen i
ca. 2 min. 
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør. 
 
Alternativ til Karoline's Sauce Naturel:
#
2½ spsk hvedemel
¼ liter letmælk
¼ liter grønsagsbouillon
25 g smør
*
Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet
gryde. 
Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. 
Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. 
Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5
min. 
Smag mælkesaucen til.
 
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekoteletter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.