 
 
   
Her er hver omelet med æblekompot og rullet til en roulade og
stegt i den lyse karamel. Serveres med vaniljesauce. Det bliver vildt lækkert
4 Personer
 
# Ingredienser
8 æg 
smør til stegning
 
Æblekompot: 
2 æbler, fx Belle de Boskoop 
50 g sukker 
2 spsk vand 
2 kardemommekapsler, let knuste
 
Vaniljesauce: 
2 æggeblommer 
2 dl kaffefløde 
25 g sukker 
1 stang vanilje, flækket
 
Karamel:
sukker 
1 dl vand
 
* Tilberedning
Skræl æblerne. og befri dem for kernehus. 
Skær dem i tern, og kom dem i en gryde med sukker, vand og
kardemomme. 
Damp æblerne til kompot under låg ved middel varme. Afkøl. 
 
Rør æggeblommer og ½ dl kaffefløde sammen i en skål. 
Kog resten af fløden op med sukker og vaniljestang, og 
pisk det over i æggeblandingen. 
Kom det tilbage i gryden, og varm op til ca. 80 °C under
omrøring. 
Saucen må endelig ikke koge. Sigt og afkøl saucen, omrør det
første min.
 
Steg 4 flade·omeletter af sammenpisket æg. 
Stryg hver omelet med æblekompot og rul til en roulade.
Smelt sukker og lidt vand på panden, og steg rouladerne i
den lyse karamel. 
Server omgående med vaniljesauce.
 
En omelet er 100 procent sikker. hvis den bliver stegt under
et låg i 2 min.
 
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.