 
 
  Hvorfor ikke byde på en saftig laksekotelet med en fantastisk basilikumsauce? Det er en nem og vidunderlig fiskeret. Laks er i dag ikke en særligt dyr fisk. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner 
 
#Ingredienser
4 laksekoteletter à 170-200 g 
salt og peber 
2 tsk smør eller margarine 
2 tsk olie 
 
BASILIKUMSAUCE: 
1 potte basilikum 
1 tsk olie 
1 spsk smør eller margarine 
1 spsk hvedemel 
1½ dl fiskebouillon 
1 dl letmælk 
salt og peber 
 
* Tilberedning
1. Begynd med basilikumsaucen: 
Nip basilikumbladene af stilkene. 
Kør blade og olie i en blender eller foodprocessor. 
 
2. Smelt 1 spsk fedtstof i en gryde og pisk melet i. 
Brun afbagningen under omrøring ca. 1 min. 
Pisk fiskebouillonen i lidt ad gangen. 
Pisk kraftigt så saucen bliver glat. 
Pisk mælken i og bring det i kog. 
 
3. Hæld saucen i foodprocessor eller blender og 
kør den sammen med basilikummen. 
Hæld saucen tilbage i gryden. 
 
4. Fold de to løse stykker på laksen ind og 
bind koteletterne sammen med snor. 
Drys på begge sider med salt og peber. 
Opvarm fedtstof og olie på en pande. 
Læg laksekoteletterne på og steg dem 3-4 min 
på hver side (alt efter tykkelse). Fjern snoren. 
 
5. Varm saucen igennem og smag til med salt og peber. 
Server koteletter og sauce med pressede kartofler. 
 
Laks med basilikumsauce 
Pr. portion: Energi: Kcal 418 = kj 1755 
Kulhydrat 3 g Protein 34 g Fedt 30 g (64%) Fibre 0 g
• Basilikum indeholder meget A- og C-vitamin samt jern. 
 
Tips:
 
 
Laksekoteletterne bliver ensartet stegte og kødet bevarer 
sin spændstige og saftige konsistens, hvis de bindes sammen 
inden stegningen. 
Glem ikke at fjerne snoren inden serveringen. 
 
Grill laksen hvis du vil sænke fedtindholdet. 
Dæk en rist med alufolie og læg koteletterne på. 
Krydr og grill så koteletterne nogle minutter 
på hver side.
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.