 
 
   
Her er en nem og
hurtig fest-ret, som alle sætter pris på. Gæsterne vil rose denne fine sauce.
Hemmeligheden: En pose færdig hollandaisesauce som du smager til med sennep! 
Tid: 40 min, heraf
5-10 min til gratinering i ovnen. 4 pers. 
# Ingredienser
2 dl ris 
600 g laksefilet 
1 spsk olie 
1 pose
hollandaisesauce (færdiglavet eller pulver) 
½-1 tsk fransk sennep 
½ tsk salt 
½ tsk knust citronpeber
 
* Fremgangsmåde
1. Begynd med at
koge risene efter pakningens anvisninger. 
 
2. Afpuds
laksefileten og del den i fire stykker. 
Fjern forsigtigt ben
og skind. 
 
3. Fordel de kogte
ris i et let smurt ovnfast fad. 
 
4. Opvarm olien på
en pande og steg laksefileterne et par min på hver side. 
 
5. Læg de nystegte
laksefileter over risene i fadet. 
 
6. Tilbered
hollandaisesaucen efter pakkens anvisninger. 
Krydr den derefter
med fransk sennep. 
 
7. Smag
hollandaisesaucen til med salt og citronpeber, 
fordel den over
laksefileter og ris. 
8. Gratiner
laksepanden ved 225 °C i 5-10 min. 
 
9. Giv små grønne
ærter et opkog og hæld dem over laksepanden. 
Server med Brød
 
Tips: I stedet for laksefilet kan du bruge samme
mængde rødspættefilet. 
Brun dem let på
begge sider og gå frem som ovenfor. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Laks eller
andre Fisk
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------