Logo

Paratha eller usyret flagebrød - kan anbefales

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paratha eller usyret flagebrød - kan anbefales 

 
Minder om en krydsning af naan og butterdej. Man kan servere paratha i stedet for ris. Server dem sammen med kebab eller tørre karryretter med lidt pickles og dip.
Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 10 min. Antal paratha brød 6

 
# Ingredienser
125 ml fuldkornsmel eller atta mel
250 ml almindeligt mel eller roti mel
½ tsk salt
3 spsk ghee (klaret smør)
125 ml vand
2 spsk ghee (klaret smør), ekstra, til bagningen

 
* Tilberedning
1. Sigt mel og salt ned i en mellemstor skål.
Smuldr en spsk smør i melblandingen.
Saml dejen og tilsæt vand, indtil den er smidig.
Ælt dejen et øjeblik på meldrysset bord og
rul den ud til et 60x30 cm stort rektangulært stykke.
Blødgør resten af smørret til det er smørbart, og
fordel det ud over hele dejens overflade.
Rul dejen som en roulade og skær den ud i 6 lige store stykker.

 
2. Tryk de afskårne ender på hvert stykke sammen,
så smørret ikke kan løbe ud.
Drys lidt mel på bordet og kagerullen og rul hvert stykke ud
til en cirkel med en diameter på 15 cm.
Drys lidt mel ud over hver paratha.

 
3. Opvarm en tykbundet pande ved middelvarme og
smelt lidt af det ekstra smør i den.
Bag parathaerne en ad gangen.
Tryk let oven på dem med et viskestykke eller en bred spatel
under bagningen for at få dem til at puffe op.
De skal have godt et minut på hver side.

 
Kokkens tip:
Dejen kan laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.

Paratha eller usyret flagebrød - kan anbefales 
Paratha eller usyret flagebrød - kan anbefales 
Paratha eller usyret flagebrød - kan anbefales 

 
Se alle de bedste opskrifter fra Indien  Asien 

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.238 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her