Logo

Risotto med skovsvampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med skovsvampe 

 
Den bedste risotto med blandede svampe, vermouth og parmesan. Der er virkelig god smag i den på grund af de umami-rige markchampignoner og kantareller
Til 6 pers

 
# Ingredienser
50 g tørrede karljohansvampe
500 g blandede skovsvampe, fx markchampignoner og kantareller,
halverede. hvis store
4 spsk olie
3-4 fed hvidløg, fint hakkede
50 g smør
1 løg, fint hakket
350 g arborio ris
½ dl tør, hvid vermouth
1¼ liter hønse- eller grønsagsbouillon, på kogepunktet
salt og peber
125 g friskrevet parmesan
4 spsk hakket, bredbladet persille

 
* Tilberedning
1 Læg de tørrede svampe i en ildfast skål og dæk dem med kogende vand.
Lad dem udbløde i 30 min. Tag dem op og dup dem tørre.
Si ud blødningsvandet gennem en sigte, foret med køkkenrulle, og
sæt det til side.

 
2 Gør de friske svampe i stand og børst dem forsigtigt rene.
Varm 3 spsk af olien i en stor pande.
Tilsæt de friske svampe og svits dem under omrøring i 1-2 min.
Tilsæt hvidløg og de udblødte svampe og svits under hyppig omrøring i 2 min.
Læg dem på et fad.

 
3 Varm resten af olien og halvdelen af smørret i en gryde.
Tilsæt løg og svits for jævn varme under omrøring, til det er blødt.
Dæmp varmen, tilsæt risene og rør, så de dækkes af olie og smør.
Svits under omrøring i 2-3 min, til de er gennemsigtige.
Tilsæt vermouth og kog i 1 min.

 
4 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver tilsætning.
Øg varmen til jævn, så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og risene er cremeagtige.

 
5 Tilsæt halvdelen af udblødningsvandet fra svampene og rør svampene i.
Smag til med salt og peber og tilsæt mere ud blødningsvand.
Tag gryden fra varmen og rør resten af smørret, parmesan og persille i.
Server straks.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Risotto

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her