Søtungeretten på denne side stammer fra Normandiet og blev
oprindeligt, i begyndelsen af det 19. årh. tilberedt med cider i stedet for
hvidvin. I dag er der ofte champignon, fisk og skaldyr i retten.
Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 1 time. Krævende. Til
4 pers.
# Ingredienser
8 søtungefileter (ca. 1 kg)
5 dl tør hvidvin
2 skalotteløg, hakkede
500 g blåmuslinger, rengjorte (se nedenfor)
30 g smør
110 g champignon, i skiver
1 citron
2½ dl piskefløde
salt og hvidt peber
125 g rejer, pillede
1 spsk friskhakket persille, til pynt
* Tilberedning
1. Læg alle søtungefileterne ud på et stort skærebræt.
Fileterne krydres med salt og peber og rulles sammen fra den
brede ende.
Rullerne holdes sammen med en tandstikker.
Dæk rullerne til med husholdningsfilm og stil dem i
køleskabet.
2. Bring hvidvin og skalotteløg i kog i en stor sauterpande.
Lad blandingen simre i 5 min.
Tilsæt muslingerne, læg låg på panden og kog i 2-3 min.
Fjern de muslinger der ikke har åbnet sig under kogningen -
de er dårlige.
Tag muslingerne ud af skallerne og smid skallerne ud.
3. Forvarm ovnen til 200 °C.
Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde.
Tilsæt skivede champignon, lidt citronsaft og ½ dl vand.
Lad denne blanding koge i 5 min.
Tilsæt kogevandet fra muslingerne og lad saucen koge ind til
en tredjedel.
Rør nu fløden i saucen og lad den koge videre, til den har
fået den rette cremede konsistens.
Smag saucen til med salt og hvidt peber.
4 Et ildfast fad smøres grundigt med det sidste af smørret.
Arranger fiskerullerne pænt i fadet.
Fordel muslinger og rejer jævnt ud over rullerne.
Hæld den varme sauce ud over retten.
Dæk fadet godt til med alufolie og stil det i ovnen i 7-10
min.
Inden serveringen fjernes tandstikkerne fra hver enkelt
fiskerulle.
Drys med den friskhakkede persille.
Blåmuslinger
Blåmuslinger bør renses meget omhyggeligt og skal altid
spises den samme dag de er købt.
Blåmuslinger skrubbes godt med en hård børste.
Evt. småsten og lignende fiernes med en skarp kniv.
Blåmuslingernes skæg fjernes.
Bank hver enkelt musling hårdt mod bordkanten.
De muslinger, der ikke har lukket sig efter denne
behandling,
er dårlige og skal smides ud.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.