 
 
  En herlig fiskeret, som kan tilberedes både med søtunge og rødtunge. En fiskeret til festlige lejligheder. Søtunge har fantastisk fint og magert kød. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner 
 
#Ingredienser
600 g søtunge- eller rødtungefileter 
½ løg 
2 spsk smør eller margarine 
2 spsk hvedemel 
1 fiskebouillonterning 
1 dl vand 
2 spsk tomatpuré 
2 spsk farin 
1 dl cremefraiche 
1 knivspids cayennepeber 
1 dl mousserende vin 
200 g krebsehaler 
½ bundt dild (valgfrit) 
 
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. 
Opvarm fedtstoffet på en pande og kom løget på. 
Steg løget til det er blødt og rør så melet i. 
Kom bouillonterningen i og pisk 1 dl vand i. 
 
2. Tilsæt tomatpuré, farin, cremefraiche og cayennepeber 
under omrøring. 
Bland godt, bring i kog og lad det simre i 3 min. 
 
3. Skyl fiskefileterne og lad dem dryppe af. 
Rul fileterne sammen. 
Læg fiskefileterne i saucen med sammenføjningen nedad. 
Lad dem simre i 8 min til fiskens kød er hvidt og fast. 
 
4. Bland forsigtigt vinen i saucen og varm det op. 
Læg krebsehalerne i og lad dem blive varme. 
Garner evt. med dildkviste og server straks med 
pressede
kartofler og haricots verts. 
 
Søtunge med krebsehaler: 
Pr. portion: Energi: Kcal 359 = kj 1508 
Kulhydrat 11 g Protein 36 g Fedt 19 g (48%) Fibre 0 g 
 
VARIATION 
Til en mere daglig variant kan du anvende rødspætte i 
stedet for tunge og pillede rejer i stedet for krebsehaler. 
Vinen kan erstattes med usødet, tør cider. 
 
Tips:
 
 
Luksus-variant: Rul en skive gravad laks 
ind i sø- eller rødtungefileten. 
Gravlaksen skal bare blive varm, den behøver 
ikke at blive gennemkogt. 
 
 
Krebsehaler kan købes frosne eller i lage på dåse. 
Anvend krebsehalerne straks når de er optøede 
eller efter at dåsen er åbnet. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.