 
 
 
 
Rødløgenes fine smag
gør dem velegnede til mange slags tilbehør. Som i denne herlige chutney. 
Det smager saftsuseme godt. Retter med rødspætte hitter
Tid: 30-40 min. 4
pers. 
 
# Ingredienser
400 g rødspætte
filet 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
1 æg 
½ dl hvedemel 
½ dl rasp 
2 spsk smør eller
margarine 
 
CHUTNEY. 
500 g rødløg 
50 g peberrod 
2 spsk smør eller
margarine 
1 dl grønsagsbouillon (vand + terning) 
4 spsk rødvinseddike
1-2 spsk sukker
¼ tsk salt
 
PYNT: 
dild
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl fisken. Drys
med salt og peber. 
 
2. Pisk ægget sammen
på en tallerken. 
Vend fisken først i
hvedemel, så i æg og til slut i rasp. 
 
3. Lad fisken ligge
lidt, så paneringen tørrer en smule. 
 
4. Pil rødløgene og
hak dem. Riv peberroden groft. 
 
5. Svits løg og
halvdelen af peberroden i fedtstof ved svag varme. 
 
6. Tilsæt bouillon
og lad det simre 10-15 min. 
 
7. Smag til med
eddike, sukker og salt. 
 
8. Opvarm
fedtstoffet og læg fisken på, når det er stegeklart. 
9. Steg ved middel
varme ca 4 min. på hver side.
 
10. Server fisken pyntet
med dildkviste og chutneyen til. 
Drys resten af
peberroden over. Server med kogte kartofler. 
 
Tips: Der skal være rigeligt med chutney til
fisken, derfor er portionen ret stor. 
Bliver der en rest,
kan den gemmes i et glas i køleskabet. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------