 
 
   
Her får du lune kyllinge-forretter i flere spændende
udgaver. Fx Marokkansk kylling, Citronkylling, Citron-honningkylling eller
Krydret citronkylling
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 15 min. 8 personer.
 
# Ingredienser
6 stykker banket kyllingebryst 
 
Marinade:
½ bundt basilikum
½ bundt persille
2 fed hvidløg 
2 tsk tikka masala-sauce (se Bemærk)
1 spsk honning
saften af ½ citron 
 
Grønsager: 
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
500 g champignon
½ dl solsikkeolie
2 store løg 
1¼ dl citrongræssauce
4 dl kokosmælk
salt og peber 
 
* Tilberedning
Skyl urterne, og hak dem. Pil hvidløgsfeddene. 
Hak hvidløgene. Rør urter, hvidløg, masala-sauce, 
honning og citronsaft sammen i en stor skål. 
Skær kyllingen i strimler. Læg dem i marinade. 
Smag til med salt og peber. Stil det i køleskab 1 time. 
 
Imens skæres peberfrugterne i tynde strimler. 
Rens champignon, og skær dem i tynde skiver. Stil dem til
side. 
 
Brun den drænede kylling på en stor pande med halvdelen 
af olien ca. 5 min, indtil stykkerne er gyldne. 
Tag den af varmen, og stil den til side. 
 
Pil løgene, og snit dem fint. 
Brun dem på en varm pande med resten af olien ca. 2 min. 
Tilsæt derefter peberfrugter og champignon, og 
steg dem i 3 min mere. 
Tilsæt citrongræssauce og halvdelen af kokosmælken. 
Lad det simre for lav varme i 3 min. 
Tilsæt kyllingen og resten af kokosmælken. 
Lad det simre i 2 min mere. 
Smag til med salt og peber, og server det med ris. 
 
Marokkansk kylling
Tilsæt skallen af 2 citroner, deres saft, 2½ dl vand, 
1 spsk sukker og rosiner til kyllingestrimlerne brunet i
olie. 
Server med couscous.
 
Citronkylling
Marinér kyllingestrimlerne i saften af 3 citroner 1 time.
Brun kyllingen i 50 g smør,
Tilsæt timian, 1 dl fløde og citronskiver.
Smag til med salt og peber.
 
Citron-honningkylling
Tilsæt 8 citronbåde til kyllingestrimlerne, 
der er blevet brunet i smør.
Tilsæt også laurbærblad, 12 fed hvidløg og 60 g honning, 
og lad det simre 10 min under låg.
 
Krydret citronkylling
Marinér kyllingen i 1½ dl limesaft, 1 tsk revet ingefær, 
1 tsk korianderfrø og skallen og saften af 3 citroner.
Brun kyllingen. Tilsæt marinaden, 1 dl hvidvin og 1 spsk
sirup.
Lad det simre 5 min.
 
Bemærk
Tikka pasta er et færdiglavet krydderi, der findes
i velassorterede supermarkeder mellem andre indiske specialiteter. Det kan
holde sig i køleskab i op til 2 måneder.
Tikka masala sauce:
1,6 dl yoghurt naturel
2 spsk hakket frisk koriander
2 tsk Tikka
Masala pasta
 
Mangochutney er også et meget lækkert tilbehør til denne ret.
  
Se alle de bedste opskrifter med  Tapas  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------