Fiskefileter af rødspætter eller en anden god fladfisk er
både lækkert til frokost, aftensmad og til både jul og påske, ja faktisk hele
året, så brug denne opskrift
Server kartofler, remoulade og citronbåde til fiskefileterne.
Du kan også servere rugbrød til.
Tidsplan: Start med at koge kartofler, lav remouladen, skær
citron i både, og steg til sidst fiskefileterne. Til 4 personer
# Ingredienser
1 æg
½ dl hvedemel
1 tsk groft salt
friskkværnet hvid peber
8-12 fiskefileter (ca. 750 g), fx rødspætte eller skærisingfileter
50 g smør til stegning
TILBEHØR
1 økologisk citron
* Tilberedning
Kog kartoflerne
Lav remouladen (se opskrift), og skær
citronen i både.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en
gaffel.
Hæld mel i en anden dyb tallerken.
Bland salt og friskkværnet peber i melet.
Smelt smør på en pande ved stærk varme, og lad det blive
lysebrunt.
Tag panden fra varmen.
Vend først fiskefileterne i æg, og så i melblandingen.
Læg fisken på panden.
Sæt panden over igen.
Steg fiskefileterne ved god varme 2-3 min. på hver side.
Server med kartofler, remoulade og citron i både.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke