
Andebryst til Jul, Mortens Aften eller faktisk hele året, når
du lige vil lave traditionel stegt andebryst. Her er en nem opskrift med
stegetid på pande. Server med kogte kartofler.
Tidsplan: Kog kartoflerne. Steg andebrysterne. Steg æbler og
svesker, mens kødet hviler.
Til 4 personer
# Ingredienser
2 berberiandebryster
friskkværnet peber
½ tsk groft salt
4-5 kvist timian eller tsk tørret
2 æbler
12-15 svesker
TILBEHØR
kogte kartofler (eller brune
kartofler)
* Tilberedning
Rids skindet på andebrysterne i et rudemønster med en skarp
kniv.
Undgå at ridse i selve kødet.
Krydr med peber.
Steg brystet med skindsiden nedad på en pande ved svag varme
i ca 15 min.
Skru evt. op de sidste min., hvis skindet ikke er sprødt.
Vend og steg med kødsiden nedad i ca 15 min., til kødet er
gennemstegt.
Krydr med salt.
Skyl frisk timian og æbler i koldt vand.
Del æblerne i kvarte, og fjern kernehusene.
Skær æblestykkerne i tynde både.
Tag andebrysterne af panden, og pak dem ind i alufolie.
Lad dem hvile, mens du steger æbler og svesker.
Kom æbler, svesker og timian på panden, og steg ved jævn
varme i andefedtet.
Skær andebrysterne i tynde, skrå skiver fra den spidse ende
- på tværs af kødtrådene.
Server æbleblandingen til.

Skær brystet på tværs af kødtrådene.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke