Logo

Ceviche med tomat og avocado - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ceviche med tomat og avocado - bedst på Kogebog.dk 💘

 
Ceviche stammer fra Sydamerika, og det er den bedste metode til servering af den helt friske fisk. Syren i limedressingen »koger« på magisk vis den rå fisk, til den er uigennemsigtig, som havde den været kogt over varme.
Forberedelsestid 55 min + 4 timer i køleskab. Kogetid 1 minut. Til 6 personer

 
# Ingredienser
600 g filet uden skind af brasen, snapper eller havaborre (se Kokketips)
(eller søtunge, rejer eller blæksprutte)
6 limefrugter, saften af
salt og sort peber
1 lille løg, fint hakket
1 grøn peberfrugt, halveret, udkernet og fint hakket
½ rød chili, udkernet og fint hakket
½ agurk, skåret i ½ cm tern
1 lille avocado, skrællet og skåret i ½ cm tern
4 tomater, flåede, udkernede og skåret i tern
nogle kviste frisk persille eller kørvel, garniture

 
BRØNDKARSE-VINAIGRETTE
100 g brøndkarse, grove stilke fjernet
1½ spsk hvidvinseddike
1 dl olie

 
* Tilberedning
1. Skær fiskefileterne i ½ cm brede stykker, hæld limesaften over,
dæk dem til og sæt dem i køleskab i ca. 2 timer.

 
2. Fiskestykkerne afdryppes, krydres med salt og sort peber.
Løg, peberfrugt, chili og agurk tilsættes, og det røres forsigtigt sammen.
Dækkes med køkkenfilm og sættes i køleskab i 1-2 timer.
Seks tallerkener sættes i køleskab.

 
3. Brøndkarse-vinaigrette:
Brøndkarsen blancheres 1 minut i kogende, letsaltet vand, afdryppes og
skylles under koldt vand.
Den duppes tør med køkkenrulle og pureres i blender eller foodprocessor sammen 
med hvidvinseddike og olie. Smages til med salt og sort peber.

 
4. Når retten skal serveres, anbringes en 8 cm stor dejudstikker midt på en kold tallerken,
og den fyldes op med ceviche, som trykkes let sammen med bagsiden af en ske.
Fjern udstikkeren og gentag dette på de andre tallerkener.
Pynt tallerkenerne med brøndkarse-vinaigrette og tomater samt persille eller kørvel.
Serveres med friskbagt brød.

 
Kokketips: Kan man kun købe en hel brasen, snapper eller havaborre, købes et 
eksemplar på ca. 800 g, som man selv fileterer (se teknik).
Man får en mere cremeagtig variation af denne ret, hvis man tilsætter 2½ dl kokosmælk 
sammen med grønsagerne.

 
INFO: Ceviche er en kold fiskesalat, der kan bestå af frisk søtunge, rejer eller blæksprutte marineret med lime, chili og løg. Retten er populær i de latinamerikanske lande, ingredienserne varierer efter region. Stammer fra Vicekongedømmet i Peru.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller  Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her