Logo

Praline Græskartærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Praline Græskartærte 

 
Let opskrift på den lækre amerikanske græskartærte, Pumpkin Pie, serveret med sprød pralinetopping og sødt flødeskum med nødder  og kanel- få opskriften her.
Giver 8 portioner

 
# Ingredienser
175 g hvedemel
1 spsk stødt melis
¾ tsk salt
60 g vegetabilsk fedtstof fx rapsolie
60 g smør eller margarine
2 til 4 spsk kold vand
1 dåse (450 g) græskar
1 dåse (ca 4 dl) kondenseret mælk
2 æg
130 g brun farin
1 tsk stødt kanel
½ tsk malet ingefær
¼ tsk knuste nelliker
Pralinepynt (se nedenfor)
Sødt Flødeskum (se nedenfor)
Yderligere kanel og halve pekannødder til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. For at tilberede dejen blandes mel, stødt melis og ¼ teskefuld salt i en stor skål.
Bland fedtstof og smør i små terninger indtil blandingen danner ærteformede stykker.

 
2. Kom vand drypvis på melblandingen, 1 spsk ad gangen.
Drej med en gaffel indtil blandingen er samlet.
Presses sammen for at danne en bold og pakkes ind i film.
Sættes i køleskab ca 1 time eller indtil dejen er afkølet.

 
3. Fjern filmen og tryk dejen flad til en plade på 13-16 cm.
Drys lidt på bordet og kagerullen.
Rul dejen fra midten med korte bevægelser og rul ud mod kanten med kagerullen.
Drej dejen ¼ omgang til højre.
Hvis det er nødvendigt, drysses der lidt mere mel under dejen for at undgå at den sidder fast.
Fortsæt med at rulle og dreje dejen 2 eller 3 gange til.
Rul dejen ud til 3 mm tykkelse.

 
4. Skær dejen ud 2½ cm større end en tærteform på 25 cm med løs bund eller 4 cm større end en tærteform på 22 cm.
Sæt kagerullen på den ene side af dejen.
Rul forsigtigt dejen over kagerullen en gang.

 
5. Løft forsigtigt kagerullen og dejen over tærteformen og rul den hen over.
Sæt dejen på plads med fingerspidserne.
Dejen må ikke strækkes.
Skær dejen lige til kanten (Rul kanten af dejen på tærteformen i facon.)

 
6. Dæk tærtedej en med film og sæt i køleskab i 30 min for at hvile.

 
7. Forvarm ovnen til 200 °C.

 
8. For at bage en tærte uden fyld, prikkes der med en gaffel omkring 40 gange med 1½ cm intervaller.

 
9. Skær et stykke folie ca 10 cm større end tærteformen.
Læg folien ovenpå tærten.
Fyld med tørrede bønner, ukogte ris eller keramiske tærtekugler.

 
10. Bages i 10 min eller indtil den er fast. Tages ud af ovnen.
Fjern forsigtigt folien og bønnerne.
Sættes tilbage i ovnen og bages 5 min eller indtil den er lysebrun.
Afkøles fuldstændigt på en bagerist.
(Hvis der bruges bønner eller ris, kan de gemmes til senere brug, da de ikke længere er brugbare til madlavning.)

 
11. For at tilberede fyldt, forvarmes ovnen til 200 °C.
Pisk græskar, mælk, æg, brun sukker, 1 teskefuld kanel, resterende salt, ingefær og nelliker i en stor skål med en elpisker ved lav hastighed.
Hæld blandingen i den afkølede tærtedej.
Bages 35 min.

 
12. Tilbered Pralinepynt. (se herunder)
Fordel pyntet over midten af tærten og lad en kant på ca 4 cm være rundt om tærten.

 
13. Bages 15 min til eller indtil en kniv kommer ud rent når den bliver stukket ind 2½ cm fra midten.

 
14. Afkøles fuldstændigt på en bagerist.
Tilbered den søde flødeskum og fyld en sprøjtepose med et rundt mundstykke.
Fordel flødeskummet rundt om tærtens kant og laven dekorativ kant.
Drys yderligere kanel over flødeskummet.
Pyntes med halve pekannødder.

 
Pralinepynt
#
65 g brun farin
50 g hakkede pekannødder
50 g ukogte havregryn
1 spsk smør, blødgjort
*
Hæld sukker, pekannødder og havregryn i en lille skål.
Skær smørret i små stykker og hak det i indtil der dannes krummer.


Praline Græskartærte 
Trin 3. Sådan rulles dejen ud.


Praline Græskartærte 

Trin 4. Sådan rulles dejen over kagerullen.


Praline Græskartærte 

Trin 5. Sådan rulles dejen ud over tærteformen.


Praline Græskartærte 

Trin 8. Sådan prikkes der huller med en gaffel.


Praline Græskartærte 

Trin 9. Sådan fyldes der tørrede bønner på foliebeklædningen.


Praline Græskartærte 

Trin 13. Sådan tjekkes om dejen er bagt med en kniv.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tærter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her