Logo

Cornish pasties - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cornish pasties - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
I det attende århundrede var det almindeligt, at de engelske minearbejdere tog disse små pakker med sig ned i minen. De kunne indeholde kød og grønsager i den ene ende og fx æblemos i den anden. På den måde var der både hovedret og dessert i et.
Forberedelsestid 35 min + 30 min i køleskab. Tilberedning 30 min. Portionen giver 48 stk.

 
# Ingredienser
DEJ
500 g hvedemel
1 knivspids salt
200 g smør, koldt og i tern
50 g fedt, koldt
6-8 spsk vand

 
FYLD
1 bagekartoffel, grofthakket
¼ pastinak, grofthakket
15 g smør
½ løg, finthakket
125 g mager oksefars
50 g nyrer, finthakkede (kan udelades)
Mælk, til pensling

 
* Tilberedning
1. Dej: Sigt mel og salt ned i en stor røreskål. Tilsæt smør og fedt.
Gnid smør og fedt ind i melet med fingrene, til det har konsistens som revet parmesan.
Lav en fordybning i midten og tilsæt 1 spsk vand.
Saml dejen let med en dejskraber.
Tilsæt gradvist mere vand, mens dejen samles med hænderne.
Dejen æltes på en meldrysset bordplade, til den er glat.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 20 min.
To bageplader pensles med smør og stilles til side.

 
2. Fyld: Kom kartoffel og pastinak i en blender og blend, til grønsagerne er finthakkede,
men ikke purerede.
Smørret smeltes på en pande, og løget sauteres ved svag varme i 4 min.
Tilsæt grønsagerne og steg videre ved lidt kraftigere varme i 2 min.
Nu tilsættes oksekød og hakkede nyrer.
Skru op for blusset og lad kødet stege under omrøring i 5 min.
Fjern evt. overskydende fedt, smag til med salt og peber og stil fyldet til afkøling.

 
3. Dejen deles i to lige store dele. Rul dejen ud til den er ca. 2 mm tyk.
Udstik 24 cirkler med en 6 cm udstiksform af hver butterdejsplade.
Læg ca. 1 tsk fyld på den ene halvdel af hver cirkel.
Dernæst pensles kanten med vand, og cirklen foldes dobbelt omkring fyldet.
Pres kanten godt sammen med en gaffel.
Ved hjælp af en skarp kniv laves der et lille snit på toppen af hver pasty.
Læg dem på de smurte bageplader og stil dem i ovnen i 10 min.

 
4. Forvarm ovnen til 200 °C.
Pakkerne pensles med lidt mælk og bages i 15 min, indtil de er gyldenbrune.

 
INFO: Cornish pasties er en traditionel engelsk spise, bestående af den
lækreste mørdej fyldt med kødfyld af lam eller okse.

 
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her