Logo

Fish and chips – også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fish and chips – også for børnekokke 

 
Fish and chips er en engelsk klassiker. Chips er på engelsk det samme som pomfritter. De skal være næsten færdige i ovnen, før torsken steges sprød. Det hele spises med fingrene - dryp evt. med lidt hvidvinseddike eller citron.
Til 4 personer

 
# Ingredienser
750 g kartofler
2 spsk olie
750 g torsk i filet, evt. sej eller hvilling
1 dl rasp
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 æg
2 spsk olie


TILBEHØR
evt. hvidvinseddike eller citron

 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 225 °C.

Skræl kartoflerne med en kartoffelskræller/tyndskræller.
Skær kartoflerne ud i stave til pomfritter.
Kom dem i en skål, og vend olien i.
Læg dem enkeltvis på en bradepande dækket med bagepapir.
Bag pomfritterne i ovnen ca 40 min.

 
Skær fisken ud i stykker på ca 6-7 cm's længde og 3-4 cm's bredde.
Hæld rasp i en dyb tallerken, bland salt og peber i.
Slå ægget ud i en anden dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.
Vend først fisken i æg og derefter i raspblandingen.

 
Varm en pande op med olie ved god varme.
Læg fisken på, og lad den blive brun på hver side.
Skru ned til jævn varme. Steg 2-4 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Server den stegte fisk og pomfritter rygende varme.
Dryp evt. med lidt vineddike eller citron.

 
Se alle opskrifter Også for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 795 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?



Effektiv reklame - klik her