Logo

Roastbeef med Yorkshire pudding - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Roastbeef med Yorkshire pudding - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Den mest klassiske af alle engelske retter. Yorkshire pudding er vandbakkelsesagtigt bagværk, og der serveres peberrodscreme til. Stegen skæres for ved bordet.
Forberedelsestid 40 min + 30 min hviletid. Tilberedning 1 time og 40 min. Svær. Til 4-6 pers.

 
# Ingredienser
YORKSHIREPUDDING
1¾ dl mælk
1¾ dl hvedemel
2 æg

 
olie, til stegning
1½ kg roastbeef, snøret

 
PEBERRODSCREME
1¼ dl piskefløde
40 g friskrevet peberrod
salt, friskkværnet sort peber
2 dråber citronsaft

 
SKY
1 gulerod, hakket
1 løg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
1 porre, hakket
1 laurbærblad
2 kviste frisk timian
3 peberkorn
½ liter oksebouillon (se opskrift)

 
* Tilberedning
1. Stil ovnen på 220 °C.
Yorkshirepudding: Pisk æg og mælk og sigt mel og salt heri.
Rør dejen let sammen, den må ikke være klumpet. Lad dejen hvile 30 min.

 
2. Varm 3 spsk olie på en tykbundet pande og brun roastbeefen på alle sider.
Vend den med to grydeskeer.
Læg den i et ildfast fad og steg den færdig 30 min i alt.
Hvis den ønskes mindre rød, beregnes en stegetid på 45 min.
Hvis den ønskes gennemstegt, beregnes en stegetid på 1 time.

 
3. Peberrodscreme: Pisk fløden til skum.
Vend forsigtigt den revne peberrod i flødeskummet og smag til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
Pas på ikke at røre så meget, at cremen bliver klumpet eller begynder at skille.
Kom den i en serveringsskål og opbevar den tildækket i køleskabet til servering.

 
4. Læg roastbeefen på et forvarmet serveringsfad, pak den ind og hold den varm.
Lad den hvile mindst 15 min, før den skæres ud.
Brug noget af fedtet fra fadet til at pensle 12 muffinforme med.

 
5. Stil formene i ovnen og varm dem op, til fedtstoffet begynder at ryge.
Fordel Yorkshire pudding-dejen i de 12 forme og bag dem 15-20 min, til de er gyldne og hævede.

 
6. Varm det fedtstof op, der er tilbage fra stegefadet, på en pande.
Tilsæt de hakkede grønsager og sauter dem over lav varme 5 min, til de er gyldne.
Fjern evt. overskydende fedt fra panden.
Tilsæt laurbærblad, timian, peberkorn og lidt varm bouillon og skrab panden godt af på bunden. Tilsæt resten af bouillonen og lad det reducere til det halve.
Hæld skyen i en mindre gryde og kasser grønsagerne. Hold saucen varm.

 
7. Hæld skyen op i en sauceskål, og skær stegen ud ved bordet.
Server peberrodscreme og Yorkshire pudding til.
I England serveres denne ret med kogte grønsager og stegte kartofler.

 
Kokketips
Man lader en steg hvile for at lade saften samle sig, så stegen bevares saftig når den skæres ud.
Når stegen har hvilet, vil der sikkert have samlet sig noget saft under den. Man kan hælde det sammen med saucen, men vær opmærksom på at saften vil gøre skyen uklar.

 
INFO: Ordet budding stammer oprindeligt fra det engelske ord, pudding, hvilket traditionelt set dækker over en dej, der fyldes, fx med frugt eller en fars af kød, grønsager eller fisk, og bages i en lukket form.
Budding er en klassisk dansk dessert, der laves af mælk, sukker og en form for stivelse som husblas eller majsmel samt en eller flere ingredienser, der giver smag. Desserten har en solid konsistens og indeholder ikke lufthuller.

 
Se alle de bedste opskrifter med Roastbeef

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her