Logo

Estragonkylling - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Estragonkylling - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Denne ret stammer fra Lyon, Frankrigs tredjestørste by. Lyon kaldes også Frankrigs gastronomiske hovedstad, og den er beliggende tæt ved Bourgogne-distriktet.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 45 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
1 fersk kylling, ca. 1,2 kg
olie eller smør, til stegning
2 dl estragoneddike (se Kokketips nederst)
1 kg tomater
15 g usaltet smør, blødt
15 g hvedemel
en kvist frisk estragon, til pynt

 
* Tilberedning
1. Kyllingen skæres i fire eller otte stykker.
Stykkerne krydres med salt og peber.
Opvarm lidt olie eller smør på en pande og brun kyllingestykkerne på alle sider.
Skindsiden brunes først.
Kom ikke for mange stykker på panden ad gangen, så vil kyllingen koge i stedet for at brune.
Læg de brunede kyllingestykker til side og hæld fedtet af panden.

 
2. Læg alle kyllingestykkerne tilbage på panden og tilsæt halvdelen af vineddiken.
Læg låg på panden og lad retten simre i 10 min.
Vend derpå alle kyllingestykkerne, læg låget på igen og steg videre i ca. 10 min, eller til alle stykkerne er helt møre.
Kødsaften skal være helt klar, når man stikker i kødet med en gaffel.
Tag kyllingestykkerne op. Saucen holdes varm.

 
3. Skær et lille kryds i bunden af hver tomat.
Herefter blancheres de i kogende vand i 10 sek.
Skyl tomaterne kort i koldt vand og pil skindet af dem med en lille kniv.
Skær tomaterne midt over og fjern kernerne med en lille ske.
Tomaterne skæres derefter i ottendedele.
Den anden halvdel af eddiken kommes i en lille gryde og koger ind i ca. 4 min.

 
Rør smørret sammen med melet til en smørbolle.
Smørbollen piskes gradvist ind i den indkogte estragoneddike.
Derefter piskes den ind i saucen fra panden.

 
Til sidst lægges kyllingestykkerne tilbage i saucen sammen med tomaterne.
Lad retten simre i 10 min, til saucen er tyknet en del.
Smag saucen til.
Umiddelbart inden serveringen hakkes den friske estragon.
Drys den over retten. Serveres med løse ris.

 
Kokketips
Lav din egen estragoneddike ved at lægge en kvist estragon i en flaske med rød- eller hvidvins­eddike. Efter en uge kan kvisten fjernes, og din egen kryddereddike er klar til brug. Alle dine yndlingskryddereddiker kan bruges til formålet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her