Logo

Kartofler à la Maxim's - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartofler à la Maxims - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Maxim's er en berømt, parisisk restaurant. Denne kartoffelret udstråler da også en ægte parisisk elegance. Bedst 24 timer i døgnet.
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 15 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
600 g små kartofler
125 g klaret smør (se nedenfor)

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 240 °C.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver med en meget skarp kniv.
De kan også skæres i skiver ved hjælp af et mandolinjern, indstillet på 2 mm
Skiverne lægges i en skål og vendes med salt.

 
2. Det klarede smør smeltes; halvdelen hældes på en bageplade og fordeles i et jævnt lag. Kartoffelskiverne arrangeres på følgende måde;
start med en skive, og læg derpå 5 eller 6 skiver ud fra den midterste i en slags blomsterfacon.
Skiverne skal overlappe hinanden en del.
På denne måde laves kartoffelblomster til alle skiverne er opbrugt.
Pensl dem med det resterende smør.
Bages i 6-8 min, til de er gyldenbrune i kanten.
Derpå vendes de forsigtigt og bager videre i 2-3 min til de er helt sprøde.
De afkøler på en bagerist i 5 min og duppes tørre med lidt køkkenrulle.

 
3. Som en alternativ metode kan blomsterne arrangeres på en slip-let pande.
De dryppes med rigeligt smeltet smør og steges over middel varme.
Panden rystes af og til for at undgå at det brænder på.
Under stegningen vil blomsterne hæve sig op og flyde oven på det sydende smør.
Når kanterne er tilpas brune, vendes blomsterne med en paletkniv.
De afkøles på en bagerist.

 
4. Kartoffelblomsterne opvarmes nemmest ved at stille bageristen direkte i en varm ovn i 2-3 min.
Serveres omgående.

 
Klaret smør / Ghee
Når overskydende vand og urenheder fjernes fra smørret, brænder det ikke så let på.
Ghee er en traditionel indisk form for klaret smør.

Kartofler à la Maxims - bedst på Kogebog.dk 💘

Smør skæres i små tern. 
Smørret lægges i en lille gryde, som stilles i vandbad i en lidt større gryde. 
Lad vandbadet simre ved svag varme.
Smørret smeltes langsomt uden omrøring, og skummet fjernes forsigtigt.
Kartofler à la Maxims - bedst på Kogebog.dk 💘 

Gryden tages af blusset, og smørret køler let af.
Den klare, gullige væske hældes omhyggeligt fra.
Det mælkede bundfald fjernes til sidst og kasseres.
Det klarede smør opbevares i en tæt boks i køleskabet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her