Logo

Parisiske gnocchi - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parisiske gnocchi - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
I Italien fremstilles gnocchi af kartofler og mel, men denne franske udgave er meget luftigere; den laves i stedet af en afbagt dej.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 40 min. Krævende. Til 4 pers. som forret

 
# Ingredienser
GNOCCHI-DEJ
1 knivspids stødt muskat
30 g smør
65 g hvedemel
2 æg, sammenpiskede
15 g Gruyere, revet

 
BECHAMELSAUCE
15 g smør
2 spsk hvedemel
2½ dl mælk
100 g skinke, hakket
50 g Gruyere ost, revet

 
* Tilberedning
1. Gnocchi-dej: Hæld 1¼ dl vand i en lille gryde sammen med muskatnød, smør, salt og peber. 
Bring denne blanding i kog.
Sigt melet ned i gryden og rør kraftigt til opbagningen samler sig og slipper grydens sider. 
Opbagningen hældes over i en røreskål, hvor den køler af.
Pisk æggene i opbagningen, et ad gangen.
Til sidst røres den revne ost i dejen. Stil skålen til side.

 
2. Bechamelsauce: Smørret smeltes ved lav varme i en tykbundet gryde. Tilsæt melet.
Rør grundigt og lad massen koge kort igennem, ca. 3 min.
Tag gryden af blusset.
I en separat gryde bringes mælken i kog.
Den kogende mælk piskes ind i opbagningen ad flere omgange.
Saucen bringes langsomt i kog. Rør grundigt for at undgå klumper.
Den færdige sauce tages af blusset og røres sammen med skinke, revet ost, salt og peber.

 
3. Ovnen forvarmes til 160 °C.
Bring en stor gryde saltet vand i kog. Stil også en stor skål isvand frem.
Dejen fyldes i en sprøjtepose forsynet med mellemstor tylle.
Sprøjt små 2,5 cm lange »pølser« ned i det kogende vand.
Det gøres nemmest ved at skære dejen over med en kniv, idet den sprøjtes ud.
Når gnocchierne stiger op til overfladen, er de næsten færdige
og skal blot koge endnu 30 sek., inden de tages op med en hulske.
Læg dem direkte over i det kolde vand og derefter over på et rent viskestykke.

 
4. Et ildfast fad smøres med smør og drysses med salt og peber.
Hæld en fjeredel af bechamelsaucen i bunden af fadet.
Gnocchierne lægges nu i flere lag i fadet. Dæk hvert lag med sauce.
Slut af med et lag sauce øverst.
Retten bages i 10 min, hvorefter ovnvarmen skrues op til 200 °C.
Retten er færdig, når overfladen er smukt gylden.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her