Logo

Quiche Lorraine - meilleur sur Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quiche Lorraine - meilleur sur Kogebog.dk 💘 

 
Denne tærte stammer helt tilbage fra det 16. årh. fra den franske provins Lorraine. Ordet »quiche« stammer fra det tyske ord »kuchen«, som betyder kage. En quiche kan i princippet indeholde næsten hvad som helst, men den klassiske Quiche Lorraine indeholder traditionelt fløde, æg og røget bacon.
Forberedelsestid 30 min + 40 min i køleskab. Tilberedning 55 min. Krævende. Til 4-6 pers.

 
# Ingredienser
TÆRTEDEJ
200 g hvedemel
1 tsk salt
100 g smør, skåret i tern
1 æg

 
FYLD
180 g røget bacon, skåret i julienne (se Kokketips)
4 æg
1 knivspids stødt muskatnød
salt og friskkværnet peber
2½ dl piskefløde
80 g emmentaler, revet

 
* Tilberedning
1. Tærtedej: Sigt mel og salt ned i en røreskål.
Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne. Blandingen skal ligne revet parmesan.
Lav en lille fordybning i midten og hæld ægget samt 1 spsk vand heri.
Saml dejen kort med hænderne og form den til en kugle.
Pak kuglen godt ind i køkkenfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.
Forvarm ovnen til 180 °C.

 
2. En 24 cm tærteform eller springform smøres med smør.
Tærtedejen udrulles til den er ca. 2-3 mm tyk.
Den smurte form beklædes med dejen.
Skær den overskydende dej langs tærtens kant bort med en skarp kniv.
Lad formen hvile i køleskabet i 10 min.
Tærten fores med bagepapir og fyldes med tørrede bønner eller lign.
Bag tærten i ca. 25 min.

 
3. Fyld: Baconen sauteres i en lille smule olie.
Lad den ristede bacon dryppe af på fedtsugende papir og stil det til side.
De tre af æggene piskes sammen med stødt muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Rør fløden i æggemassen og hæld det hele gennem en si. Stil skålen i køleskabet.

 
4. Tag bagepapir og bønner op af tærteformen.
Det sidste æg piskes sammen og tærtebunden pensles.
Tærten stilles i ovnen og bages i 7 min.
Det vil forhindre bunden i at blive fugtig, når fyldet hældes i.
Fordel den ristede bacon og den revne ost ud over tærtebunden.
Fyld op med æggeblanding til tærten er trekvart fuld.
Tærten bages nu i 20 min., eller til fyldet er fast og gyldent.
Serveres varm.
 
Kokketips Julienne: Kød eller grønsager der er skåret i tændstiktynde strimler.

 
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.785 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her