Pita eller fladbrød er et rundt hvedebrød med gær. Pita er det
græske ord for flad. Pita kommer fra, og er meget brugt i Grækenland og i
middelhavsregionen
Til 4 stk - ret nemt
# Ingredienser
½ salathoved
2 tomater
1 avokado
4 fladbrød eller pitabrød (se opskrift)
DRESSING
3 dl cremefraiche 18 %
½ dl tomatketchup
1 knsp groft salt
friskkværnet peber
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C.
Skyl salatbladene i en balje med koldt vand. Skyl, til de er
helt fri for jord.
Lad salatbladene dryppe af i et dørslag eller på et rent
viskestykke.
Skyl tomaterne, og skær dem i tynde både.
Flæk avokadoen, fjern sten og skal, og skær den i tynde
skiver.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til
med salt og peber.
Bland grønsagerne med dressingen.
Varm brødene i ovnen ca 3 min.
Læg salaten på midten af brødet, og pak det sammen som et
kræmmerhus.
Eller fyld salaten i pitabrød.
Se alle opskrifter For børnekokke