Logo

Grønsager på indisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsager på indisk vis 


Sødkartofler og blomkål bliver til en smukt orangefarvet gryde. Server den som hovedret sammen med ris, yoghurt og chutney. Blomkål er lækkert og praktisk taget fedtfrit.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 35-40 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
25 g smør eller margarine
(hvoraf 4 tsk klaret fedtstof anvendes)
1 stort løg (125 g)
2 fed hvidløg
1 tsk chilipasta
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt gurkemeje
500 g sødkartofler
300 g blomkål
1 dåse (425 g) knuste tomater
3½-4 dl grønsags bouillon
1¼ dl mager yoghurt naturel

 
* Tilberedning
1. Smelt fedtstoffet og skum fedtstoffet fra, dvs. uden
mælkefasen, som synker til bunds.

 
2. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.
Opvarm fedtstoffet i en tykbundet gryde ved jævn varme
og steg løg og hvidløg møre under omrøring, ca. 6 min.

 
3. Tilsæt chilipasta, koriander, spidskommen og gurkemeje
og lad det stege med 1 min.
Rør hele tiden.

 
4. Skræl sødkartoflerne og skær dem i 3 cm store tern.
Rens blomkålen og del den i buketter.
Læg kartofler og blomkålsbuketter i gryden og
tilsæt tomater og bouillon.
Bring det i kog under omrøring.
Skru ned og lad det simre til grønsagerne er møre,
25-30 min.

 
5. Server gryden med en skefuld yoghurt og løse ris.

 
Grønsager på indisk vis:
Pr. portion: Energi: Kcal 154 = kj 646
Kulhydrat 19 g Protein 6 g Fedt 6 g (35%) Fibre 6 g
• Sødkartofler indeholder betakarotin.
 
Tips:

 
MIKROOVN
Læg kartofler og blomkål i hver sin tykke plastpose,
bind dem til og kog grønsagerne i mikroovnen på
fuld effekt i 5 min.
Fortsæt derefter fra trin 3 men mindsk kogetiden til 10-15
min. eller til grønsagerne er møre.


Grønsager på indisk vis 

Mon anvender ofte klaret fedtstof, Ghee, i det indiske 
køkken når man bruner ingredienserne til en karryret.
Klaret fedt kan opvarmes til højere temperaturer 
uden at branke.

 
Klaret smør eller margarine får man når man smelter 
fedtstoffet og skiller mælkefasen fra som findes i 
begge typer af fedtstof.
Det klarede fedtstof er meget følsomt overfor luft og 
varme, det harskner let.
Det må derfor aldrig opbevares ved stuetemperatur 
men skal enten afkøles hurtigt og opbevares koldt 
(frossent) eller kasseres.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.925 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her