Logo

Focaccia med rosmarin og havsalt - det er på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Focaccia med rosmarin og havsalt - det er på Kogebog.dk 💘 

 
Focaccia al rosmarino er en almindelig type focaccia i det italienske køkken, der serveres som antipasto, forret, brød på bordet til hovedretter eller som snack. Godt Middelhavsbrød.
Denne dej er hævet tre gange. Brug ikke for meget olie, det ødelægger den åbne, lette struktur.
Giver 1 brød

 
# Ingredienser
15 g smuldret gær (se tips)
2¼ dl vand (rumtemperatur)
6-7 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk havsalt
2 spsk finhakket frisk rosmarin plus ekstra kviste
500 g ubleget hvedemel
2 tsk groft havsalt
ekstra mel til drysning
ekstra olie til skålen
smurt bradepande eller bageform, ca 25x35 cm

 
Tips: Bruges tørgær, tilsættes 7 g sammen med den hakkede rosmarin.
Hæld al væden i skålen på en gang og gå videre med opskriften.

 
* Tilberedning
Udrør gæren med halvdelen af vandet.
Tilsæt 3 spsk olie og resten af vandet.
Tilsæt salt, hakket rosmarin og halvdelen af melet.
Pisk det ind i væsken.
Bland så tilstrækkeligt af resten af melet i til at give en blød,
men ikke klistret dej.
Ælt den 10 min på en letmelet flade, til den er meget glat og blød
(eller i op til 5 min for lav hastighed i en mixer med dejkrog).
Læg den i en letolieret skål og vend den, så hele ydersiden er
dækket med olie.
Tildæk dejen med. et fugtigt viskestykke og lad den hæve til
dobbelt størrelse ved kølig eller normal rumtemperatur i ca. 2 timer.

 
Slå dejen ned, vend den ud og form den til et rektangel.
Pres den ned i bunden af formen, pres den ind i hjørnerne og
glat den ud til et jævnt lag.
Lad dejen hæve tildækket som før til næsten dobbelt højde i 45-60 min.

 
Dyp fingerspidserne i mel og pres dem ned i dejen,
så der opstår 1 cm dybe smilehuller.
Lad den efterhæve tildækket til dobbelt højde i ca. 1 time.
Pres rosmarinkviste ned i smilehullerne og fyld dem med olie.
Drys med havsalt.
Bages gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 220 °C i 20-25 min.
Afkøles på bagerist.

 
INFO: Focaccia er et fladt ovnbagt italiensk brød, der i stil og tekstur minder om pizzabund.
Focaccia kan bruges som tilbehør til madretter og som sandwichbrød.

 
Se også varianterne: Focaccia med pancetta og Focaccia med basilikum og cherrytomater

 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her