Logo

Jicama-agurke salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

)Jicama-agurke salat

 

Crunchy, forfriskende Jicama-salat med jicama skiver, rødløg, agurk, limesaft, hvidløg og chili. Perfekt akkompagnement til mexicanske madretter.

Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
1 jicama, mexicansk yamsbønne (560 til 675 g) (evt vandkastanjer eller jordskokker)

1 lille agurk, uskrællet
75 g milde røde løg, i meget tynde skiver
2 spsk frisk limesaft
½ tsk revet limeskræl
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids salt
1 knivspids smuldret tørret árbol chili
3 spsk olie
salatblade
rødløg ringe og limebåde til pynt

 
Tips: jicama kan erstattes med jerusalem artiskok.
Skær den skrællede artiskok i halve på langs;
Skær halvdelene på tværs i tynde skiver.

 

* Fremgangsmåde
1. Skræl jicama. Skær på langs i 8 både; skær bådene på tværs i 3 mm tykke skiver.

 
2. Skær agurken i halve på langs; skrab kernerne ud og smid dem væk.
Skær halvdelene på tværs til 3 mm tykke skiver.

 
3. Bland jicama, agurk og løg i en stor skål; vend det let så det blandes.

 
4. Bland limesaft, limeskræl, hvidløg, salt og chili i en lille skål.
Tilsæt olien gradvist, pisk hele tiden, indtil dressingen er godt blandet.

 
5. Hæld dressing over salaten; vend det så det dækker.
Dæk det til og køl det i 1 til 2 timer for at blande aromaerne.

 
6. Server salaten i en skål beklædt med salatblade. Pynt hvis det ønskes.


Jicama-agurke salat 
Trin 1: Skær jicama på tværs i 3 mm tykke skiver.


Jicama-agurke salat 

Trin 2: Fjern kernerne fra den halve agurk.


Jicama-agurke salat 

Trin 5: Hæld dressing over salaten.


Jicama-agurke salat



INFO: Pachyrhizus erosus, almindeligvis kendt som jícama, mexicansk yam, eller mexicansk næse, er navnet på en indfødt mexicansk plante (som er giftig), selvom navnet oftest henviser til plantens spiselige knoldrod. Jícama er en art i slægten Pachyrhizus i bønne-familien.


Hvis du ikke har jicama, er der flere gode erstatninger:

  • Det første alternativ er vandkastanjer, der er sprøde og forbliver sprøde, selv når de er kogte
  • ELLER

  • jordskokker er ikke så søde som jicama, men tilbyder en dejlig frisk smag og en sprød tekstur.

 

Se alle de bedste opskrifter med Agurk

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.575 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her