Logo

Rød havrude i chili-tomat sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rød havrude i chili-tomat sauce 

 
Havrude også kendt som dorade eller guldbrasen herhjemme er Middelhavets mest værdifulde fisk. De fås hele året rundt, og er yderst delikate og velsmagende fisk
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
6 røde havrude fileter (225-285 g pr stk) (se Info)
1 knivspids salt
1 knivspids peber
45 g mel
6 cl olie
3 fed hvidløg, i skiver
2 mellemstore løg, skåret på langs i tynde skiver
675 g friske aflange tomater, flåede, uden kerner, fint hakkede
1¼ dl tomatsaft
6 cl frisk limesaft
40 g pimiento-fyldte grønne oliven, i skiver
1 eller 2 syltede jalapeno chilier, uden kerner, fint hakkede
1 spsk kapers uden væde
1 laurbærblad
Friske laurbærblade og limeskiver til pynt
Kogte nye kartofler, delt i fire, med frisk dild (valgfrit)

 
* Fremgangsmåde
1. Strø salt og peber over fiskene.
Vend fiskene i mel så begge sider er dækket; ryst overskydende mel af igen.

 
2. Varm olien i en 30-cm stegepande over mellem varme.
Tilsæt hvidløg; svits under omrøring i 2 til 3 min indtil de er gyldne.
Fjern hvidløgene med en hulske; smid dem ud.

 
3. Læg fileterne i et lag på panden uden at lægge dem for tæt.
Steg dem over mellem varme i 4 min eller indtil fileterne er lysebrune, vend dem en gang.
Læg dem over på en tallerken.
Gentag med de resterende fileter.

 
4. Tilsæt løg.
Steg under omrøring i 4 min eller indtil løgene er bløde.
Rør tomater, tomatsaft, limesaft, oliven, chili, kapers og laurbærblad i.
Bring det i kog over høj varme.
Skru varmen ned til lav.
Læg låg på og lad det simre i 15 min.

 
5. Tilsæt det ophobede væde fra fileterne på tallerkenen til panden.
Øg varmen til mellem-høj.
Kog, uden låg, i 2 til 3 min indtil det bliver tykkere, rør hyppigt.
Fjern laurbærbladet og smid det ud.

 
6. Læg fileterne op i panden igen.
Hæld saucen over fileterne med en ske.
Skru varmen ned til lav.
Læg låg på; lad det simre i 3 til 5 min indtil fileterne flækker let når du tester med en gaffel.
Pynt hvis det ønskes. Serveres med kartofler.


Rød havrude i chili-tomat sauce 
Trin 1: Vend fiskene i mel.


Rød havrude i chili-tomat sauce 
Trin 2: Fjern hvidløgene fra panden.


Rød havrude i chili-tomat sauce 

Trin 4: Rør de resterende ingredienser i saucen.

 
INFO: Havrude, Sparidae er en familie af pigfinnefisk. De tilhører klassen Benfisk og Aborreordenen. Der findes over 100 arter og de største kan veje op til 50 kg

 

Se alle de bedste opskrifter med Fisk

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.127 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her