Logo

Pirogger fra Norrland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pirogger fra Norrland 

 
I Nordsverige bruger man rensdyrkød til disse pirogger. Men med pastrami får man det samme lækre resultat. Det smager bare så godt.
Tid: ca 45 min, heraf 20 min hævning og 10 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 6 mdr. 
8 stk.

 
# Ingredienser
¼ pk gær (12½ g)
2 dl mælk
½ dl olie
½ tsk salt
1 dl groft rugmel
5 dl hvedemel

 
FYLD:
1 løg
200 g champignoner
2 spsk olie eller margarine
200 g pastrami
1 spsk hvedemel
2 dl bouillon (vand + terning)
salt og peber
1 dl hakket persille


PENSLING: æg

 
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i en skål. Opvarm mælk og olie til det er 37 °C.
Rør gæren ud med lidt af væsken.
Tilsæt resten af væsken sammen med salt, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt igennem. Lad den hæve ca 20 min.

 
2. Pil løget og skær det i skiver.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær pastramien i strimler.
Svits det hele i fedtstoffet.
Drys melet over og rør rundt.
Tilsæt bouillon og krydderier. Tilsæt persille.
Lad det koge 5 min.

 
3. Ælt dejen igennem med resten af melet.
Tag den op på bordet. Del den i 8 dele.
Rul hver del ud til en oval plade.

 
4. Læg fyldet i en stribe på midten.
Pensl kanterne med sammenpisket æg.
Rul piroggerne sammen.
Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.

 
5. Pensl med sammenpisket æg.
Bag dem ved 250 °C ca 10 min.

 
6. Server piroggerne varme eller kolde med en blandet salat.

 
Tips: I stedet for pastrami kan du bruge tynde skiver skinke.
Tørrede, udblødte svampe kan bruges i stedet for champignoner.

 

INFO: Pastrami er en rumænsk variant af den tyrkiske pastırma, der normalt er lavet af oksekødbryst og undertiden fra lam eller kalkun. Det rå kød er saltet, delvist tørret, krydret med urter og krydderier, derefter røget og dampet.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pirog  eller  Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?



Effektiv reklame - klik her