Logo

Spansk paella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spansk paella 

Denne vidunderlige blanding af fisk, kylling og grønsager, er tilberedt i en stor smedejernsgryde. Det er bare at tage for sig af retterne.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
2 kyllingebryster
1 stort løg
2 store tomater
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
250 g blæksprutte
8 blåmuslinger
4 tsk olie
½ tsk safran
2½ dl ris
1 liter hønsebouillon
150 g frosne grønne ærter
12 store rejer, pillede
 
* Tilberedning
1. Skær kyllingebrysterne i 2 cm store tern.
Pil og hak løget.
Udkern og hak tomaterne.
Rens og striml peberfrugten.
Pil og pres hvidløget.
Skær blæksprutten i skiver.
Skrub muslingerne.

 
2. Sæt ovnen på 175 °C.
Opvarm olien i en smedejernsgryde ved jævn varme.
Tilsæt kylling og løg og brun i 5 min, rør rundt nu og da.
Tilsæt tomater og steg yderligere 2 min.

 
3. Tilsæt peberfrugt, hvidløg, blæksprutte, safran, ris og
bouillon. Rør godt rundt.
Lad det simre under låg ca. 10 min.

 
4. Rør ærterne i.
Læg rejerne på og tryk dem forsigtigt ned i risene.
Sæt i ovnen i 10 min.
Damp muslingerne i kogende vand til de åbner sig.
Kasser de muslinger som stadig er lukkede.
Læg muslingerne på toppen af paellaen og server straks.

 
VARIATION
Blæksprutter findes i mange varianter hos fiskehandleren.
Brug fx calamares i stedet for blæksprutter.
Rejerne kan erstattes med krebsehaler.

 
Spansk paella:
Pr. portion: Energi: Kcal 400 = kj 1680
Kulhydrat 42 g Protein 40 g Fedt 8 g (18%) Fibre 5 g

 
• Skaldyr er en god protein- og jodkilde.
• Ris giver komplekse kulhydrater og fibre.

 
Tips:


Spansk paella 

Forbered blæksprutten ved at fjerne det gennemsigtige,
lidt hårde skelet fra kroppen, inden den skæres i ringe.


Spansk paella 

Muslingens "skæg" sidder langs med muslingens skal.
Fjern skægget med en kniv inden muslingen tilberedes.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her