Logo

Bønnesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønnesauce

 

Bønnesauce er super hurtig at lave, og den kan bruges på flere måder – som pastasauce, pizzasauce og som suppe, og den sund, fordi den er fuld af bønner.

Bønnesauce giver en autentisk, kinesisk smag til wokretter. Smagen er fremragende sammen med mange grønsager. Den findes som gul og sort og forhandles også på dåse eller glas.

 
# Ingredienser til sort bønnesauce:
200 g tørrede sorte bønner
1 løg
3 fed hvidløg
4 spsk olie
1 chilifrugt
4 tomater
1 spsk lys miso
½ liter grønsagsbouillon
salt og peber
saft af 1 citron
1 håndfuld timian (gerne citrontimian)


* Tilberedning
Udblød bønnerne i vand i mindst 6 timer. Hæld vandet fra.
Hak løg og hvidløg groft, og steg dem i olien i en wok eller gryde, til de er glasklare.
Tilsæt hakket chili og lad den stege med et par min.
Kom de udblødte drænede bønner i sammen med tomater i grove stykker, miso, hvidløg og timiankviste, og hæld bouillon på.
Lad det simre uden låg, til bønnerne er møre – ca. 70-80 min.
Fisk timiankvistene op, og blend det hele til en fin puré.
Hvis den virker for tør og tæt, så juster med lidt bouillon eller vand.
Smag til med salt og peber og citronsaft.

 
# Ingredienser til gul bønnesauce:
2 dåser kidneybønner (480 g)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
2 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
1½ tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk paprika
en håndfuld friske krydderurter (fx persille, basilikum eller dild)


* Tilberedning
Åben dåserne og hæld vandet fra bønnerne.
Blend alle ingredienserne med en stavblender eller i en foodprocessor.
Smag til med salt og peber og citronsaft.
Opbevar bønnesaucen i køleskab i rengjorte glas med tætsluttende låg.

 
INFO
Gul (gylden) bønnesauce er lavet af bønner og er en salt sauce, der anvendes i asiatisk madlavning, der varierer noget fra region til region. I Sydøstasien er gul bønnesauce lys i farve (klart gul). Når vi henviser til gul bønnesauce i opskrifter, mener vi den sydøstasiatiske version af gule bønnesauce.

 
I Kina er gul bønnesauce den samme som brun bønnesauce. Lavet af purering gule sojabønner, der er blevet saltet og gæret, er mørkere, tykkere og rigere end den sydøstasiatiske version af gul bønnesauce. Det kan være en glat puré eller nogle gange indeholde hele bønner.
Gul bønnesauce er tilgængelig i krukker, flasker og dåser i asiatiske markeder; Når den er åbnet, skal den opbevares i køleskab.

 
Bønnesauce kan bruges på flere måder:
– Som pizzasauce.
– Som pastasauce. Varm eller kold med pasta.
– Som suppe. Varm saucen og tilsæt bouillon, så suppen har den konsistens, du ønsker.
Tilsæt evt mere krydderi og chili, og spis med brød til.

 

Se alle de bedste opskrifter med Bønnesauce

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her