 
 
   
Denne ret er en af de mest populære i det kinesiske køkken
og meget enkel at tilberede. Serveres med sprøde, stegte grønsager. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min. 
 
# Ingredienser
vegetabilsk olie, til friturestegning 
650 g kyllingekød uden skind og ben, i strimler 
citronskiver og strimlet forårsløg, til pynt 
 
SAUCE 
1 spsk Maizena 
6 spsk koldt vand 
3 spsk frisk citronsaft 
2 spsk sød sherry 
½ tsk sukker 
 
* Tilberedning
1. Varm olien til friturestegning i en forvarmet wok eller
pande op til 180 °C, eller til en brødtern brunes i løbet af 30 sekunder. 
 
2. Dæmp varmen og lynsteg kødet i 3-4 min, eller til det er
gennemstegt. 
 
3. Tag det op med en hulske. Sættes til side og holdes
varmt. Hæld olien fra wokken. 
 
4. Sauce: Rør Maizena og 2 spsk vand sammen til en jævning. 
 
5. Hæld citronsaft og resten af vandet i wokken. 
 
6. Tilsæt sherry og sukker og bring det i kog under omrøring,
til sukkeret er opløst. 
 
7. Rør jævningen i og bring igen saucen i kog. 
Dæmp varmen
og lad den simre under konstant omrøring i 2-3 min, til saucen er jævnet og
klar. 
 
8. Arranger kyllingekødet på et varmt fad og hæld saucen
over. 
 
9. Pynt med citronskiver og strimlet forårsløg, og server
med det samme. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 272. Sukker 1 g. Proteiner 36 g. Fedt 11 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 2 g. 
 
 
 


 
Kokkens tip
Foretrækker du at anvende større kyllingestykker i stedet
for strimler, steges de i olien under låg for lav varme i ca. 30 min, eller til
de er gennemstegte.
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.