
   
Hønsebouillon egner sig særdeles godt som smagsgiver og
basis i gryderetter, saucer og supper. Prøv fx en fyldig hønsekødsuppe med
majs eller en udsøgt suppe med grønsager, kylling og pasta.
Portionen giver 1¾ liter 
# Ingredienser
1 kg kyllingekød, uden skind 
2 stilke bladselleri 
1 løg 
2 gulerødder 
1 fed hvidløg 
nogle persillekviste
2 liter vand 
salt og peber 
 
* Tilberedning
1. Kom alle ingredienser i en stor gryde. 
 
2. Bring dem i kog. Fjern alt skum på overfladen med en
hulske. 
Dæmp varmen, til væden blot simrer, læg et låg delvis over
og kog i 2 timer. 
Afkøles i gryden. 
 
3. En sigte fores med et rent musselinklæde og anbringes
over en stor kande eller skål. 
Hæld bouillonen gennem sigten. 
Det kogte kyllingekød kan anvendes i en anden opskrift. Kasser de øvrige
ingredienser. 
Bouillonen tildækkes og afkøles i køleskab. 
 
4. Fjern fedt på overfladen inden anvendelse. 
Kan opbevares i køleskab i 3-4 dage eller fryses i mindre
portioner. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.