Logo

Frisk lammebouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frisk lammebouillon

 

Bouillon er i sig selv en fantastisk ting. Den er koncentratet af alle de ingrediensers smag, du har valgt at koge sammen og kan bruges i dine saucer eller som selvstændig suppe

Portionen giver 1¾ liter

 
# Ingredienser
1 kg ben fra stegt lammekølle eller rå, hakkede lammeben
2 løg med 6 indstukne kryddernelliker eller skivede og groft hakkede
2 gulerødder, skåret i skiver
1 porre, skåret i skiver
1-2 stilke bladselleri, skåret i skiver
1 krydderurtebuket
2¼ liter vand
 
* Tilberedning
1. Benene hakkes i stykker eller brækkes fra hinanden og lægges i en stor gryde med de andre ingredienser.

 
2. Bring det i kog og fjern alt skum fra overfladen med en hulske.
Læg låg på og lad det simre i 3-4 timer. Si suppen og lad den køle af.

 
3. Fjern alt fedt fra overfladen og opbevar det i køleskabet. Hvis bouillonen opbevares mere end 24 timer, skal den koges hver dag, afkøles hurtigt og sættes i køleskab.
Den kan fryses i op til 2 måneder i en stor plastpose med mindst 2½ cm mulighed for udvidelse.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her