 
 
   
Kammuslinger kan fås både friske og frosne. Sørg for, at de
er helt optøede inden anvendelse. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
12 store kammuslinger med koral (rogn), optøede hvis frosne,
eller 350 g små kammuslinger uden koral, optøede 
4 spsk solsikkeolie 
4-6 forårsløg, i tynde, skrå skiver 
1 fed hvidløg, presset 
2½ cm frisk ingefær, fint hakket 
250 g sukkerærter 
125 g små champignoner, skivede 
2 spsk sherry 
2 spsk sojasauce 
1 spsk klar honning 
¼ tsk stødt allehånde 
salt og peber 
1 spsk sesamfrø, ristede 
 
* Tilberedning
1. Skyl og tør kammuslingerne, skær eventuelle mørke dele
fra og skær korallerne af. 
 
2. Skær hver kammusling i 3-4 stykker, og korallerne halveres,
hvis de er store. 
 
3. Varm 2 spsk af olien i en forvarmet wok eller stor,
tykbundet pande. 
Olien hvirvles rundt, til den er rigtigt varm. 
 
4. Tilsæt forårsløg, hvidløg og ingefær og lynsteg i ca. 1
minut. 
 
5. Tilsæt sukkerærter og svits yderligere 2-3 min under
konstant omrøring. 
Tag grønsagerne op og sæt dem til side. 
 
6. Hæld resten af olien i wokken, og når den er meget varm,
tilsættes kammuslinger og koraller. 
Svits under omrøring et par min. 
 
7. Tilsæt champignoner og svits under omrøring yderligere 1
minut. 
 
8. Tilsæt sherry, sojasauce, honning og allehånde samt salt
og peber efter smag. 
Rør det sammen og tilsæt sukker-ærteblandingen. 
 
9. Smag igen til med salt og peber og vend det sammen for
kraftig varme i 1 min, eller til det er rygende varmt. 
Serveres straks, drysset med sesamfrø. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 276. Sukker 6 g. Proteiner 25 g. Fedt 15 g.
Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 2 g. 
 
 
 


Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.