 
 
   
I denne opskrift bliver kødet lagt i en marinade med blandt andet femkrydderi og chili, så det får en pikant smag. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
225 g oksefilet 
2 fed hvidløg, pressede 
1 tsk stødt stjerneanis 
1 spsk mørk sojasauce 
forårsløgkvaster, til pynt 
 
SAUCE 
2 spsk vegetabilsk olie 
1 bundt forårsløg, halverede på langs 
1 spsk mørk sojasauce 
1 spsk tør sherry 
¼ tsk chilisauce 
1½ dl vand 
2 tsk Maizena 
4 tsk vand 
 
* Tilberedning
1. Skær kødet i tynde strimler og læg dem i et lavt fad. 
 
2. Rør hvidløg, stjerneanis og sojasauce sammen i en skål. 
 
3. Hæld dette over kødet og vend det, så det dækkes. 
Tildækkes og marineres i køleskab i mindst 1 time. 
 
4. Sauce: Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande. 
Dæmp varmen og lynsteg forårsløgene i 1-2 min. 
 
5. Tag forårsløgene op med en hulske. 
Afdryppes på køkkenrulle og sættes til side. 
 
6. Hæld oksekød og marinade i wokken og lynsteg i 3-4 min. 
Kom forårsløgene tilbage i wokken og tilsæt sojasauce,
sherry, chilisauce og to tredjedele af vandet. 
 
7. Rør Maizena sammen med resten af vandet og rør det i
wokken. 
Bring det i kog under omrøring, til saucen jævner og bliver
klar. 
 
8. Lægges op på et varmt fad, pyntes og serveres med det
samme. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 246. Sukker 2 g. Proteiner 21 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 3 g. 
 
 
 


Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.