 
 
   
Denne ret vil passe godt sammen med ris og andre grønsagsretter
som stegte babymajs og grønne bønner. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 12¾ time.
Tilberedning: 1¼ time. 
 
# Ingredienser
60 g tørrede, sorte bønner 
4¼ dl grønsagsbouillon 
1 spsk malteddike 
1 spsk tør sherry 
1 spsk sojasauce 
1 spsk sukker 
1 ½ tsk Maizena 
1 rød chili, udkernet og hakket 
1 cm frisk ingefær, hakket 
2 auberginer 
2 tsk salt 
3 spsk vegetabilsk olie 
2 fed hvidløg, skivede 
4 forårsløg, i skiver på skrå 
strimlede radiser, til pynt 
 
* Tilberedning
1. Bønnerne udblødes natten over i rigeligt koldt vand. 
De afdryppes og lægges i en gryde, dækkes med koldt vand og
bringes i kog. 
Kog for kraftig varme i 10 min uden låg. 
Afdryppes og hældes tilbage i gryden med bouillon og bringes
i kog. 
 
2. Rør eddike, sherry, sojasauce, sukker, Maizena, chili og
ingefær sammen i en lille skål. 
Hæld det i gryden, læg låg på og lad det simre i 40 min,
eller til bønnerne er møre og saucen jævnet. Rør af og til. 
 
3. Skær auberginerne i store tern og læg dem i et dørslag. 
Drys salt over og lad dem trække i 30 min. 
Skyl saltet af og tør dem med køkkenrulle. 
Dette fjerner den bitre smag, som ellers ville ødelægge
retten. 
 
4. Varm olien i en wok eller stor pande. Tilsæt aubergine og
hvidløg. 
Lynsteg i 3-4 min, eller til auberginestykkerne begynder at
blive brune. 
 
5. Hæld bønnesaucen over auberginerne, tilsæt forårsløg og
varm det hele godt igennem under omrøring, så aubergine-stykkerne dækkes af
saucen. 
Pynt med radiser og server. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 115. Sukker 2 g. Proteiner 3 g. Fedt 9 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 1 g. 
 
 
 

Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.