 
 
   
En meget enkel ret, hvor stort set alle grønsager kan kombineres
og varieres efter ønske. Grønsagerne i denne ret gør det til en grøn og sund
ret. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 4 timer.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
300 g oksetyksteg 
1 tsk sukker 
1 spsk lys sojasauce 
1 tsk risvin eller tør sherry 
1 tsk jævning (⅓
Maizena og ⅔ vand/sherry)
½ lille gulerod 
60 g sukkerærter 
60 g bambusskud fra dåse 
60 g stråsvampe fra dåse 
3 dl vegetabilsk olie 
1 forårsløg, i korte stykker 
2-3 skiver frisk ingefær 
½ tsk salt 
2 spsk østerssauce 
2-3 spsk kinesisk bouillon (se opskrift)
eller vand 
 
* Tilberedning
1. Skær kødet i små, tynde skiver. 
Læg dem i et lavt fad med sammenrørt sukker, sojasauce, vin
og jævning. 
Marineres i 25-30 min. 
 
2. Skær gulerod, sukkerærter, bambusskud og svampe i
nogenlunde lige store stykker. 
 
3. Varm olien i en wok og tilsæt kødet. 
Lynsteg i 1 minut, tag kødet op og hold det varmt. 
 
4. Hæld olien bortset fra 1 spsk ud. 
Tilsæt de skivede grønsager sammen med forårsløg og ingefær
og lynsteg i ca. 2 min. 
Tilsæt salt, kød, østerssauce og bouillon eller vand. 
Bland det hele godt, til det er gennemvarmt, og server. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 462. Sukker 2 g. Proteiner 16 g. Fedt 42 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 8 g. 
 
 
 
 

Kokkens tip
Man kan anvende alle tilgængelige grønsager til denne ret,
men det er vigtigt at skabe en god farvekontrast - anvend fx ikke udelukkende
røde eller grønne grønsager. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød   Svinekød   Kalvekød Lammekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.