 
 
   
De grønne bønner giver en fin kontrast til det mørke
oksekød, serveret i en fyldig sauce. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 15 min. 
 
# Ingredienser
450 g oksetyksteg eller -filet, skåret i 2½ cm tern 
 
MARINADE 
2 tsk Maizena 
2 spsk mørk sojasauce 
2 tsk jordnøddeolie 
 
SAUCE 
2 spsk vegetabilsk olie 
3 fed hvidløg, pressede 
1 lille løg, i 8 både 
225 g tynde, grønne bønner, halverede 
25 g usaltede cashewnødder 
25 g bambusskud fra dåse, skyllede og afdryppede 
2 tsk mørk sojasauce 
2 tsk risvin eller tør sherry 
1¼ dl oksebouillon 
2 tsk Maizena 
4 tsk vand 
salt og peber 
 
* Tilberedning
1. Marinade: Rør Maizena, sojasauce og jordnøddeolie sammen.
 
2. Læg kødet i en lav glasskål. Hæld marinaden over og vend
kødet i marinaden. 
Tildækkes og marineres i køleskabet i mindst 30 min. 
 
3. Sauce: Varm olien i en forvarmet wok. 
Tilsæt hvidløg, løg, bønner, cashewnødder og bambusskud og lynsteg i 2-3 min. 
 
4. Tag kødet op af marinaden, kom det i wokken og lynsteg i
3-4 min. 
 
5. Rør sojasauce, vin og bouillon sammen. 
Rør Maizena og vand sammen og rør det i sojablandingen. 
 
6. Rør denne blanding i wokken og bring saucen i kog under
omrøring, til den er jævnet og klar. 
Dæmp varmen og lad det simre 2-3 min. 
Smages til med salt og peber og serveres med det samme. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 381. Sukker 3 g. Proteiner 25 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 8 g. 
 
 
 
 
 
 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.