
   
   
  Sichuanpeber er meget stærk og giver rejerne ild og rød
farve. I denne opskrift opvejes den stærke smag af sukker. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
2 tsk salt 
1 tsk sort peber 
2 tsk sichuanpeberkorn 
1 tsk sukker 
450 g rå, pillede tigerrejer 
2 spsk jordnøddeolie 
1 rød chili, udkernet og fint hakket 
1 tsk friskrevet ingefær 
3 fed hvidløg, pressede 
skivede forårsløg, til pynt 
rejechips, tilbehør 
 
* Tilberedning
1. Stød salt, sort peber og sichuanpeber i en morter. 
 
2. Rør salt- og peberblandingen sammen med sukker og sæt det
til side. 
 
3. Skyl rejerne under koldt, rindende vand og dup dem tørre
med køkkenrulle. 
 
4. Varm olien i en forvarmet wok eller pande. 
 
5. Tilsæt rejer, chili, ingefær og hvidløg og svits under
omrøring i 4-5 min, eller til rejerne er gennemstegte. Se Kokkens tip nederst.
 
6. Tilsæt salt- og peberblandingen og svits 1 minut under
konstant omrøring, så det ikke brænder på. 
 
7. Fordel rejerne i 4 varme skåle og pynt med forårsløg. 
Serveres varme med rejechips. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 174. Sukker 1 g. Proteiner 25 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 1 g. Mættede fedtsyrer 1 g. 
 
 
 
 

 
Kokkens tip
Tigerrejer kan købes de fleste steder, og de er dejligt
kødfulde. Anvendes kogte tigerrejer, tilsættes de sammen med salt- og
peberblandingen i trin 6 - hvis de tilsættes tidligere, vil de blive seje og
uspiselige. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.