 
 
   
Laksen bliver marineret i en fyldig, sød sauce, lynstegt og
serveret på et leje af sprøde porrer. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 35 min. Tilberedning:
15 min. 
 
# Ingredienser
450 g laksefilet uden skind 
2 spsk sød sojasauce 
2 spsk tomatketchup 
1 tsk risvineddike 
1 spsk rørsukker
1 fed hvidløg, presset 
4 spsk majsolie 
450 g porrer, tyndt strimlede 
finthakkede, røde chilier, pynt 
 
* Tilberedning
1. Laksen skæres i skiver med en skarp kniv. De lægges i et
lavt fad (ikke metal). 
 
2. Rør sojasauce, tomatketchup, risvineddike, sukker og
hvidløg sammen. 
 
3. Hæld marinaden over laksen og vend laksen i den.
Marineres i ca. 30 min. 
 
4. Varm 3 spsk af olien i en stor, forvarmet wok. 
 
5. Kom porrerne i wokken og lynsteg for jævn til kraftig
varme i ca. 10 min, eller til de er sprøde og møre. 
 
6. Tag dem forsigtigt op med en hulske og fordel dem på
varme tallerkener. 
 
7. Hæld resten af olien i wokken. Tilsæt laks og marinaden
og steg i 2 min. 
 
8 Tag laksestykkerne op og læg dem over porrerne, pynt med
chili og server straks. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 360. Sukker 9 g. Proteiner 24 g. Fedt 25 g. Kulhydrater
11 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
 
 
 


VARIANT 
Man kan anvende oksefilet i stedet for laks i denne
opskrift. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.