
   
Grønsager og tofu i en sprød dej, ledsaget af en sød,
krydret dip, giver en autentisk smag af Orienten i denne japanske ret. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 20 min. 
 
# Ingredienser
125 g babycourgetter 
125 g babygulerødder 
125 g babymajs 
125 g babyporrer 
2 babyauberginer 
225 g tofu 
vegetabilsk olie, til friturestegning 
små, tynde stave af gulerod, ingefær og babyporre, til pynt 
nudler, tilbehør 
 
DEJ 
2 æggeblommer 
3 dl vand 
225 g hvedemel 
 
DIPSAUCE 
5 spsk mirin eller tør sherry 
5 spsk japansk sojasauce 
2 tsk klar honning 
1 fed hvidløg, presset 
1 tsk revet, frisk ingefær 
 
* Tilberedning
1. Flæk courgetter og gulerødder på langs, gør babymajs og
porrer i stand. 
Auberginerne skæres i kvarte. Tofu skæres i tern på 2½ cm. 
 
2. Dej: Rør æggeblommer sammen med vandet. 
Sigt 175 g af melet i og pisk det sammen med et piskeris til
en tyktflydende dej. 
Det gør ikke noget, at der er klumper. 
Varm olien til friturestegning til 180 °C, eller til en
brødterning bliver brun i løbet af 20 sekunder. 
 
3. Hæld resten af melet ud på en tallerken og vend grønsager
og tofu i det. 
 
4. Dyp tofutern i dejen og frituresteg dem i 2-3 min, til de
er gyldne. 
Afdryppes på køkkenrulle og holdes varme. 
 
5. Dyp grønsagerne i dejen og frituresteg dem, nogle få ad
gangen, i 3-4 min, eller til de er gyldne. Afdryppes og lægges på et varmt fad.
 
6. Dipsauce: Rør alle ingredienser godt sammen. 
Serveres sammen med grønsager og tofu, ledsaget af nudler og
pyntet med tynde grønsagsstrimler. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 582. Sukker 10 g. Proteiner 16 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 65 g. Mættede fedtsyrer 4 g. 
 
 
 


Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.