 
 
   
Almindelige vintergrønsager tilberedes på usædvanlig måde i
denne ret, som kan få munden til at løbe i vand. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
3 spsk sesamolie 
25 g smuttede mandler 
1 stor gulerod, i tynde stave 
1 stor majroe / turnips, i tynde stave 
1 løg, i tynde skiver 
1 fed hvidløg, presset 
3 stilke bladselleri, i tynde skiver 
125 g rosenkål, rensede og halverede 
125 g blomkål, i små buketter 
125 g hvidkål, strimlet 
2 tsk sesamfrø 
1 tsk revet, frisk ingefær 
½ tsk medium chilipulver 
1 spsk hakket frisk koriander 
1 spsk lys sojasauce 
salt og peber 
friske korianderkviste, til pynt
 
* Tilberedning
1. Varm olien i en wok eller stor pande. 
Rist mandlerne, til de er let brunede. 
Tages op og afdryppes på køkkenrulle.
 
2. Kom alle grønsagerne bortset fra hvidkålen i wokken og
lynsteg dem i 3-4 min. 
 
3. Tilsæt hvidkål, sesamfrø, ingefær og chilipulver og svits
under omrøring i 2 min. 
Smag til med salt og peber. 
 
4. Tilsæt hakket koriander, sojasauce og mandler og rør det
forsigtigt sammen. 
Server grønsagerne pyntet med korianderkviste.
 
Næringsindhold: 
Kalorier 175. Sukker 7 g. Proteiner 6 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 9 g. Mættede fedtsyrer 2 g. 


 
 
 
Kokkens tip
Nødder og frø indeholder ikke blot protein, vitaminer og
nyttige fedtstoffer, men de giver også smag og konsistens i mange vegetariske
retter. Sesamfrø er desuden en rig kilde til vitamin E. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.