 
 
   
Zucchini, courgette og squash, kært barn har mange navne. Vi har her en opskrift med zucchini, svampe, tomat og forårsløg. Heldigvis er opskriften
ganske let
Giver 4-6 portioner 
 
# Ingredienser
4 tørrede svampe 
1 stor tomat 
12½ cl hønsebouillon
2 spsk ketchup 
2 tsk sojasauce 
1 tsk tør sherry 
1 knivspids sukker 
1 knivspids salt 
1 tsk rødvinseddike 
1 tsk majsstivelse 
2 spsk olie
1 tsk frisk revet
ingefær 
1 fed hvidløg, fint
hakket 
1 forårsløg med top,
fint hakket 
450 g zucchini
(squash), diagonalt skåret i 2½ cm stykker 
½ lille løg, skåret
i både og skilt. 
 
* Fremgangsmåde
1. Læg svampene i en
lille skål; tilsæt så meget varmt vand at det dækker svampene helt. 
Lad dem stå i 30 min.
Afdryppes, gem 6 cl af væden. Vrid overskydende væde ud. 
 
2. Skær stilkene af
svampene; smid dem ud. Skær hattene i tynde skiver. 
 
3. For at løsne
skindet fra tomaten, læg tomaten i en lille kasserolle med kogende vand. 
Lad det stå i 30-45
sekunder. 
Skyl den straks
under rindende koldt vand. 
Pil forsigtigt
skindet fra tomaten. 
 
4. Skær tomaten i
halve. Fjern stilk og kerner; smid det ud. 
 
5. Hak tomaten groft;
sæt det til side. 
 
6. Bland de gemte 6
cl svampevæde, hønsebouillon, ketchup, sojasauce, sherry, sukker, salt og
eddike i en lille skål; sæt det til side. 
 
7. Bland
majsstivelse og 1 spsk vand i en lille kop; bland det godt. Sæt det til side. 
 
8. Varm 1 spsk olie
i en wok eller en dyb pande over mellem-høj varme. 
Tilsæt ingefær og
hvidløg; lynsteg i 10 sekunder. 
Tilsæt svampe, tomat og forårsløg; lynsteg i 1 minut. 
Rør hønsebouillonblandingen
i. Bring det i kog. 
Skru ned til lav
varme; lad det simre i 10 min, rør jævnligt. 
Fjern det fra wok' en; sæt det til side. 
 
9. Hæld resterende 1
spsk olie i wokken; varm op over mellem-høj varme. 
Tilsæt zucchini og
løg; lynsteg i 30 sekunder. 
Tilsæt 3 spsk vand;
læg låg på. 
Steg, under jævnlig omrøring, indtil grønsagerne er sprøde og møre, 3-4 min. 
Rør i
majsstivelsesblandingen. 
Tilsæt det til wok' en med svampeblandingen. 
Kog op indtil saucen
koger og bliver tykkere. 
 
 
Trin 3: Pil tomaten.
 
 
Trin 4: Fjern
tomatens kerner. 
 
Læs om Courgette, zucchini eller squash
HER
 
Se alle de bedste opskrifter med Zucchini / squash
 
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------