Duftende krydderier, nybagt pitabrød og en frisk tomatsalat.
Her er opskriften på den bedste Shawarma, döner, kebab eller gyros om man vil -
kært barn har mange navne.
Tænd ovnen på 200 °C. Kødet kan være en kold rest stegt okse-
eller lammesteg.
Til 4 personer
# Ingredienser
½ salathoved
2 tomater
½ agurk
1 rødløg eller salatløg
2 fed hvidløg
1½ dl yoghurt naturel
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g lammekød eller oksekød i strimler
1 spsk olie
1 dl hvidvins- eller æbleeddike
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk groft salt
4 pitabrød (se opskrift)
TILBEHØR
evt. chilisauce
* Tilberedning
Skyld salatbladene i en balje med koldt vand.
Skyl, til salatbladene er helt fri for jord.
Lad salatbladene dryppe af i et dørslag, og dup dem evt.
tørre med et rent viskestykke.
Skær salaten i strimler.
Skyl tomaterne og agurken, og tør dem.
Skær tomat og agurk i skiver.
Pil skrællen af løget, og skær det i tynde ringe.
Rør en dressing: Pil hvidløg, og pres det i en
hvidløgspresser.
Rør det sammen med yoghurt, salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Opvarm en wok (eller en stor pande), så den er rygende varm.
Hæld olie i, og steg kødet ved kraftig varme nogle min. -
rør jævnligt.
Hæld eddike, spidskommen og salt på. Lad kødet stege nogle
min. mere.
Varm pitabrødene i ovnen, ca 3 min.
Kom salat, tomat, agurk og løg i pitabrødene sammen med det
stegte kød og dressingen.
Server med det samme.
INFO: Shawarma er en levantinsk-arabisk og tyrkisk
tilberedningsmetode, hvor kød af okse, lam, ged, kylling, kalkun eller en
blanding heraf, krydres og placeres i en stor blok på et spid og
langtidsgrilles. Her steges kødet i en wok.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke