Logo

At sylte agurker og squash

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At sylte agurker og squash 

 
Syltede agurker eller en blanding af squash og agurk er godt som tilbehør og sætter ekstra pift på fx stegte kød- eller fiskeretter. De er også gode i råkostsalater. Så med andre ord perfekt at have stående klar i køleskabet.

 
Eddike:
Vi bruger sædvanligvis husholdningseddike eller lagereddike til sur-syltning.
Husholdningseddike har et syre- indhold på omkring 5%, som er det der skal til for at eddiken kan virke konserverende.
Vineddike og æbleeddike kan også anvendes hvis du ønsker en meget mild syresmag. Der skal gerne tilsættes lidt konserveringsmiddel for at sikre holdbarheden. Gå frem efter doseringen på emballagen.

 
Kog eddikelagen:
Eddikelage skal som regel koges op. Sukkeret smelter lettere og krydderiernes smag træder kraftigere frem. Men lad ikke lagen stå for længe i gryden, for metallet kan tage skade.

 
Rigtig opbevaring:
Eddikesyltede produkter skal helst opbevares i beholdere af glas, porcelæn, plast eller stentøj.
Tætsluttende låg giver bedre holdbarhed end åbne dåser. Opbevar gerne det syltede køligt.

 
Godt at vide:
Asier, frisk grøn agurk og drueagurker samt squash er velegnede til syltning, også blandede.
De skal være faste og uden bløde pletter i skallen. Store agurker har større kernehuse end små og bliver let skrumpne hvis de syltes hele. Men de er fine at bruge udskårne.


At sylte agurker og squash 

Til Bostonmix skal alle ingredienserne skæres i små, fine tern.

 
Bostonmix
# Ingredienser
2-3 løg
250 g små agurker
2-3 peberfrugter i forskellige farver (250 g)
3 små syrlige æbler
LAGE
3 dl vand
1½ dl sukker
1 tsk salt
2 tsk gule sennepsfrø, evt. let stødte
(konserveringsmiddel)

 
* Fremgangsmåde
1. Gør grønsager og æbler i stand. Skær alt i små tern eller findel det i foodprocessoren.

 
2. Bland ingredienserne til lagen i en gryde. Bring det i kog.

 
3. Kom grønsag/æbleblandingen i gryden og kog det uden låg ca 10 min, eller til alt er mørt og lagen tyk.

 
4. Tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld blandingen på små rengjorte glas. Luk straks til.

 
5. Opbevar det syltede i køleskabet.
Det er klar til at spise efter en uge og kan holde sig mindst 6 mdr.


At sylte agurker og squash 

Foodprocessoren skærer agurkerne i skiver hurtigt og nemt, på nogle få sekunder.

 
Agurker
# Ingredienser
2½ kg friske agurker
krondild
¾ liter eddike
500 g sukker
½ dl salt
35 g gule sennepsfrø

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl agurkerne godt. Skær dem i tynde skiver, gerne i foodprocessoren.

 
2. Læg agurkeskiver og krondild lagvis i glas.

 
3. Bland eddike, sukker, salt og sennepsfrø. Hæld det over agurkerne.
Lad dem stå tildækket i køleskabet. Efter en dags tid dannes der en lage.

 
4. Agurkerne kan holde sig 1-2 mdr. i køleskabet.

 
Skræl squashen med en kartoffelskræller. Grav forsigtigt kernehuset ud med en ske.

 

At sylte agurker og squash

 
Syltet squash
# Ingredienser
1 kg squash
LAGE."
½ liter eddike
3 dl sukker
1 laurbærblad
1-2 små stykker muskatblomme
½ tsk hvide peberkorn
1 tsk dildfrø

 
* Fremgangsmåde
1. Vælg ikke for store squash. Skræl og flæk dem. Skær dem i 2-6 cm tykke skiver.

 
2. Bland ingredienserne til lagen og giv den et opkog.
Læg squashen, nogle stykker ad gangen, i lagen.
Kog dem ved svag varme til de er møre.

 
3. Tag dem op med en hulske og læg dem i glas.

 
4. Lad lagen koge 20 min. ved stærk varme.
Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den varme lage over squashen.
Luk glassene straks. Opbevar dem køligt, evt. i køleskabet.

 
5. Efter 3-4 uger er squashene klar til at spises. De holder sig mindst 6 mdr.


At sylte agurker og squash 

Kog squashstykkerne, et par stykker ad gangen, indtil de er bløde og blanke.
Fisk dem op med hulske og læg dem straks i rengjorte glas.

 

Se alle de bedste opskrifter med Syltning

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her