Logo

Fjerkræ - vigtigt at vide

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fjerkræ - vigtigt at vide 

 
Fjerkræ af mange slags er blevet meget populært, og der er en god grund til denne trend; kødet er lækkert og let at variere.
• Kød fra kylling og unghane er forholdsvis magert kød og det er desuden en god proteinkilde.


Fjerkræ - vigtigt at vide 

1. Kylling, hane og andet fjerkræ forekommer i dag i flere forskellige former - frossen eller fersk, hel eller skåret i portionsdele.
Når du skal optø fjerkræ: fjern plasten og læg fuglen i et fad med rist i køleskabet.
Hæld den kødsaft som dannes bort.


Fjerkræ - vigtigt at vide 

2. Skyl og/eller tør friskt eller optøet fjerkrækød under rindende vand. Lad det dryppe godt af. Tør fuglen ind- og udvendig.


Fjerkræ - vigtigt at vide 

3. Det er vigtigt at fuglen er gennemstegt og har helt klar kødsaft for at man skal undgå smitte af campylobacter. Vask kniv og skærebræt grundigt.


Fjerkræ - vigtigt at vide 

4. Når du nedfryser frisk fjerkræ er det vigtigt at indpakningen er hel og tæt. Et hul kan gøre at kødet tørrer ud gennem såkaldt "frysetørring".


Fjerkræ - vigtigt at vide 

5. Frisk kylling leveres til butikkerne i en ubrudt kølekæde direkte fra slagteriet.
Frossen kylling behandles også i en ubrudt kølekæde fra slagteri til grossist eller butik inden vi kan købe den i supermarkedet

 
Frossent kød bør optøs langsomt, så det bevarer så meget af kødsaften som muligt. Hvis det får lov at tø i køleskab i 12-18 timer, beholder kødet det meste af kødsaften, og kødet bliver saftigt og godt.

 
Se alle de bedste tips og gode råd her: Info

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her