Grovgrød er fyldig og god til brunch eller weekendmorgenmad
om vinteren. Stil kerner og ris i blød, inden du går i seng om aftenen, så er
grøden klar til at blive kogt næste morgen.
Til 4 personer
# Ingredienser
1 dl knækkede hvedekerner
1 dl knækkede rugkerner
1 dl grødris
1½ l vand
½ tsk groft salt
10 abrikoser
1 dl rosiner
evt. ½ dl soltørrede tranebær
2 spsk solsikkekerner
2 spsk kokosmel
TILBEHØR
mælk og strøsukker
* Tilberedning
Bland rug- og hvedekerner med grødris og vand i en gryde.
Kom låg på, og stil det i køleskabet i ca. 12 timer.
Hak abrikoserne groft, og kom dem sammen med resten af
ingredienserne i gryden.
Bring grøden i kog ved svag varme.
Lad den koge 45-60 min ved svag varme under låg.
Rør jævnligt over hele bunden af gryden med en grydeske.
Smag til med salt.
Server mælk og sukker til.
Se alle opskrifter For børnekokke