Logo

Baklava

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baklava 

 
Baklava er meget sødt bagværk, der er udbredt i mange mellemøstlige nationer og lande på Balkan.
Her får du en baklava opskrift der er inspireret af rejser i Tyrkiet, Grækenland, Bosnien, Albanien og Bulgarien. Godt bagværk.
Arbejdstid: ca 1 time. Afkøles, dej: ca 2 timer. Bagetid: ca 45 min. Svær at lave. Høj pris.
 
# Ingredienser til Baklava:
fillo:
hvedemel (ca. )
½ tsk salt
½ spsk olie

 
Fyld:
valnøddekerner
sukker ()
1 tsk kanel
½ tsk stødt nellike
reven skal af 1/2 usprøjtet citron
Pensling: smør

 
Sirup:
sukker (ca. )
1 spsk citronsaft
evt. 1 spsk orangeblomstvand
Bradepande: 20 x

 
* Sådan laves Baklava:
fillo:
1. Bland hvedemel og salt og tilsæt olien.
Tilsæt dernæst vand lidt efter lidt.
Ælt, til dejen er smidig og elastisk.

 
2. Del dejen i 8 lige store kugler.
Lad dem hvile et køligt sted ca. 1 time.

 
3. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord.
Rul og træk med hænderne, til dejen er så tyndt udrullet som muligt.
Dejpladerne skal svare til størrelsen af bradepanden.

 
4. Læg dejpladerne oven på hinanden med fedtskyende papir imellem.
Læg et fugtigt klæde over og lad dem hvile ca. 1 time.
5. Sæt ovnen på 180 °C.

 
Fyld:
6. Hak valnøddekernerne og bland dem med sukker, kanel, stødt nellike og reven citronskal.

 
7. Smelt smør til pensling.

 
8. Pensl bradepanden med smør.
Læg en plade fillo i bunden, pensl med smør, læg endnu en plade fillo, pensl med smør og fordel 1/3 af valnøddefyldet over dejen.
Så igen en plade fillo, pensl med smør, en plade fillo, pensl med smør, og endnu et lag valnøddefyld.
Bliv ved således og slut med to plader fillo.

 
9: Skær baklavaen igennem med en skarp kniv i tern på 4x.

 
10. Bag baklavaen ved de 180 °C i 30 minutter.
Sæt varmen op til 225 °C og lad den bage videre i ca. 15 minutter.
Den skal være let gylden.

 
Sirup:
11. Kog sukker, vand og citronsaft for svag varme, til det bliver tykt.
Tilsæt evt. orangeblomstvand.

 
12. Lad sukkerlagen køle lidt af og hæld den over den varme baklava, straks den tages ud af ovnen.

 
13. Lad baklavaen køle helt af, før den spises.

 
Tips: Dybfrosne filloplader fås i nogle supermarkeder. fillo kan evt. erstattes af butterdej, men så skal der kun pensles med halvt så meget smør.
I stedet for valnødder kan man bruge mandler eller pistacienøddekerner.
Holdbarhed: ca. 1 uge.

 
Se flere opskrifter med Kager 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her