Logo

Butterdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Butterdej

 

Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej, i alt: ca. 2 timer. Bagetid: 20-30 min. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.  

 
# Ingredienser til Butterdej:
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
¼ tsk salt
2 spsk eddike
100 g blødt smør
Til indrulning: 400 g fast smør
Til pensling: 1 æg

 
* Sådan laves Butterdej:
1. Bland hvedemel, 1½ dl koldt vand, salt, eddike og smør sammen til en smidig dej.
Stil den koldt og tildækket en times tid.

 
2. Rul dejen ud til en aflang firkant, 1 cm tyk.
Fordel tynde skiver af det kolde smør på af dejen.
Det må ikke gå helt ud til kanterne, og smørret må ikke være hårdt, så forenes det ikke med dejen.

 
3. Fold dejen i 3 lag. Fold den del, der er uden smør, over først og dæk så med den sidste tredjedel.
Rul atter ud til en 1 cm tyk, aflang firkant og gentag processen.
Der skal rulles ud mindst 3 gange.
Læg dejen til afkøling et kvarters tid mellem hver udrulning, ellers bliver smørret for blødt og presser sig ud.
Brug rigeligt hvedemel ved udrulningerne, men børst hele tiden overflødigt hvedemel væk.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
4. Rul dejen til ønsket tykkelse og stil den koldt i ca. 20 minutter, inden den skal stikkes eller skæres ud.

 
5. Bag dejen gylden midt i ovnen i 20-30 minutter, alt efter bagværkets størrelse.
Butterdejsbagværk skal i reglen pensles med æggeblomme, så må man se til, at ægget ikke løber ned ad siderne, da det kan forhindre dejen i at hæve flaget, let og ensartet.


Butterdej

 
Tips: Den fede butterdej kræver ikke smurt plade, men et let drys hvedemel kan lette processen med at få det skøre bagværk helt af pladen.
Lad det svale utildækket på rist.
Der fås frossen butterdej af udmærket kvalitet. Tilsæt evt. lidt salt under udrulningen - dejen kan være lovlig fersk.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder (Se billede øverst).


Butterdej 

  • skåret i baner...


  • Butterdej 

  • og bagt ved ca 200-225 °C til de er lysebrune

 
Butterdej

Lagt i tærteform og prikket med en gaffel.

 
Se flere opskrifter med Butterdej 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (17 stemmer)
Siden er blevet set 18.045 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her