Logo

Lækre baguetter - flûtes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækre baguetter - flûtes 

 
Et enkelt, velsmagende og smukt brød, som bages på gær, rugmel og hvedemel. Perfekt som brydebrød, til salat eller en varm suppe. Bedst 24 timer i døgnet
Baguetter kaldes også for flûtes
• Hvis du udelader olien, bliver brødet meget magert.
• Med rugmel øger du fiberindholdet.
Forberedelse 30 min + hævning. Tilberedning 15-20 min. 6 portioner, 24 skiver

 
Ingredienser
20 g gær
7 dl koldt vand
2 tsk salt
4 dl rugmel
ca. 12 dl hvedemel
evt. ½ dl olie

 
Tilberedning
1. Smuldr gæren ud i et dej fad.
Hæld lidt af vandet på og rør gæren ud.
Tilsæt resten af vandet, evt. olien, saltet og de to salgs mel,
men gem 1 dl til æltningen.
Rør dejen kraftigt. Den skal være blød.

 
2. Dæk skålen med plastfolie eller et tætsluttende låg.
Lad dejen hæve et køligt sted 4-5 timer, eller natten over.
Med den lange hævetid bruger du den halve mængde gær.
Mens dejen hæver, dannes der fugt, som drypper ned på dejen og
holder den let fugtig.
Varm ovnen til 250 °C.

 
3. Drys bordet med mel.
Hæld forsigtigt dejen ud.
Kom mel på hænderne og fold den let sammen.
Del den i 6 (2) lige store dele.
Rul stykkerne til lange brød, som lægges tre og tre
på bageplader med bagepapir.
Pensl brødene med lidt olie på siderne.
Så er det lettere at få dem fra hinanden, hvis de
skulle hæve sammen.
Snit dem på skrå med en skarp kniv eller et barberblad.

 
4. Lad brødene hæve ca. 15 min.
Pudr dem med lidt mel.
Bag brødene midt i ovnen 15-20 min.
Lad dem køle af på en rist.

Lækre baguetter:

Pr. skive: Energi: Kcal 137 = kJ 575

Kulhydrat 29 g Protein 4 g Fedt 0,6 g (4%) Fibre 2 g

 
Tips


Lækre baguetter - flûtes 

Det er godt at fylde brødene med krydderurter,
grønsager eller ost af forskellig slags.
Prøv fx med basilikum eller rosmarin, hakkede oliven, 
soltørrede tomater, parmesan- eller gedeost.
Det er vigtigt at fyldet tilsættes inden melet røres i.
Spray gerne brødene med vand mod slutningen af 
bagetiden, så får de en sprød og god skorpe.

 
Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.074 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her